Dodeljene godišnje nagrade Opštine Bečej

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2022, 14:12

Dodeljene godišnje nagrade Opštine Bečej

Svečanom sednicom i dodelom godišnjih nagrada proslavljen je Dan opštine Bečej. Dodeljeno je sedam Prvoavgustovskih nagrada, organizacijama i građanima za značajna ostvarenja u privredi, nauci, umetnosti, sportu i drugim oblastima, čija je delatnost ili delo doprinelo privrednom i društvenom razvoju i ugledu opštine.

"Svake godine imamo sve više i više prijavljenih, tako da smatram da Komisija ove godine kome god da je dodelila nagradu ne bi pogrešila. Nadamo se da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u narednom periodu i građani i organizacije i političke partije predlagati sve one koji iz nekog razloga zaslužuju da se nađu među godišnjim nagradama, odnosno na svakih pet godina kao počasni građani" izjavio je Dane Mandić, predsednik Komisije za dodelu godišnjih nagrada i zvanja počasni građanin.

Plakete su dodeljene kolektivima Gradskom pozorištu, Narodnoj biblioteci, Ekonomsko-trgovinskoj školi, preduzeću „Kamenpromet“ i Džudo klubu „Mladost“, kao i pojedincima Valeriji Bartus iz oblasti obrazovanja i dugogodišnjem starešini Odreda izviđača Jožefu Lukaču u oblasti civilnih organizacija.

"Puno nam znači ova nagrada za ovih prvih, nepunih, 50 godina rada. Za nas je to jedan podstrek da još više, bolje i organizovanije radimo jer je to priznanje od lokalne samouprave koje se dodeljuje jednom godišnje najboljim pojedincima i organizacijama" rekao je Milorad Lončarević, trener u džudo klubu „Mladost“ Bečej.

"Zahvaljujem se svima koji su doprineli da danas primim ovo priznanje. U ovome leži moj 35-ogodišnji rad. Za to vreme više od 20.000 dece je prošlo kroz ovu organizaciju. Što se tiče mog volonterskog rada i rada timova koji su se menjali tokom godina, učinili smo sve da oni koji su bili izviđači puno toga nauče" izjavio je Jožef Lukač, starešina Odreda izviđača „Ivo Lola Ribar“ Bečej.

Inače, Dan opštine Bečej, pod nazivom Dan ravnopravnosti, obeležava se od 2009. godine 1. avgusta, jer je tog datuma 1774. godine austrijski dvor, pored srpskog pravoslavnog življa, privilegije i povlastice dao i stanovništvu ostalih veroispovesti Potiskog distrikta sa sedištem u Bečeju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.