Do zlata sa pozajmljenim pištoljem

Izvor: B92, 20.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do zlata sa pozajmljenim pištoljem



Članica Streljačkog kluba Bor 030 Bobana Veličković, osvojila je zlatnu medalju na kadetskom Prvenstvu Evrope, koje se u slovačkom gradu Njitra održava pod nazivom "Olimpijske nade Evrope".

Šesnaestogodišnja Veličkovićeva je u finalu discipline standardni vazdušni pištolj, sa razlikom od 0,9 krugova pobedila takmičarku Kričko iz Ukrajine.

Talentovana streljačica ušla je u finale kao drugoplasirana, sa zaostatkom od pet krugova u odnosu na Ukrajinku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je u dramatičnoj završnici uspela da trijumfuje sa 471,5 krugova.

Mjen trener Marković je podsetio da je Bobana otišla na prvenstvo sa svega četiri treninga i da je morala da pozajmi pištolj i opremu kako bi se takmičila.

Nije joj bilo dozvoljeno da puca iz pištolja koji je opština Bor, nakon što je prošle godine pobedila Jasnu Šekarić u Novom Sadu u seniorskoj konkurenciji, dodelila njenom bivšem klubu "Metalac".

Veličkovićeva drži kadetski državni rekord od 384 kruga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.