Do­dik: Ko­ali­ci­ja još je­dnom pot­vrđe­na

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Nov.2014, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do­dik: Ko­ali­ci­ja još je­dnom pot­vrđe­na

BA­NJA­LU­KA - Mi­lo­rad Do­dik, pred­sje­dnik SNSD-a, re­kao je da je na sas­tan­ku sa Mar­kom Pa­vi­ćem i Pe­trom Đo­ki­ćem, li­de­ri­ma DNS-a i SP-a, ko­ji je održan u pe­tak, pot­vrđe­no da ima­ju ve­ći­nu od 42 po­sla­ni­ka u Na­ro­dnoj skup­šti­ni RS.

"Raz­go­va­ra­li smo o pred­sto­je­ćoj kon­sti­tu­ti­vnoj sje­dni­ci par­la­men­ta RS i te­hni­čkim pi­ta­nji­ma gla­sa­nja. Do­go­vo­ri­li smo se ko će bi­ti u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << skup­štin­skom ru­ko­vod­stvu i nas­ta­vi­će­mo da ra­di­mo na pi­ta­nju da­ljeg for­mi­ra­nja vlas­ti u RS", re­kao je Do­dik, ne že­le­ći da ot­kri­va ko će bi­ti pred­sje­dnik NS RS osim to­ga da će to mjes­to pri­pas­ti DNS-u.

Pri­je sas­tan­ka Do­di­ka sa Pa­vi­ćem i Đo­ki­ćem, li­der DNS-a održao je, ka­ko je, re­kao kon­sul­ta­ci­je sa svo­jim ko­ali­ci­onim par­tne­ri­ma Dra­ga­nom Đur­đe­vi­ćem, pred­sje­dni­kom SRS-a, i Ada­mom Šu­ka­lom, pred­sje­dni­kom NS-a.

Ni­ko od uče­sni­ka s ovog sas­tan­ka ni­je že­lio da­va­ti izja­ve, a sas­ta­nak, odno­sno, ka­ko oni ka­žu, kon­sul­ta­ci­je prvi je na­pus­tio Šu­ka­lo.

Ko­men­ta­ri­šu­ći izja­ve opo­zi­ci­onih li­de­ra o to­me da u RS ni­ko još ne­ma skup­štin­sku ve­ći­nu, Do­dik je re­kao da će opo­zi­ci­ja ta­ko go­vo­ri­ti i na­kon što SNSD, DNS i SP for­mi­ra­ju ve­ći­nu.

"Kad kažemo da je nji­hov spo­ra­zum sa SDA i DF-om šte­tan i ve­oma opa­san za RS sa sta­no­vi­štapre­uze­tih oba­ve­za, oni se vra­ća­juna pre­di­zbor­nu pri­ču", re­kao je Do­dik i pod­sje­tio da Mla­den Iva­nić,kao članPred­sje­dniš­tva BiH, ima svo­ja ovla­šte­nja i da u njih ni­ko ne di­ra, ali da je klju­čni or­gan u RS Na­ro­dna skup­šti­na, ko­ja će se "ako bu­de po­tre­bno izjaš­nja­va­ti o sva­kom pi­ta­nju na ni­vou BiH".

Ka­da je u pi­ta­nju izja­va Vo­ji­sla­va Še­še­lja, li­de­ra Srpske ra­di­kal­ne stran­ke, da bi ko­ali­ci­ja SNSD-a i SDS-a bi­la naj­bo­lja za RS, Do­dik je re­kao da je li­der SDS-a Mla­den Bo­sić naj­bo­lji.

"Na­ma je sa­da naj­bo­lji Bo­sić jer po­ka­zu­je svu tra­gi­ku po­li­ti­ke da se do­dvo­ri Ba­ki­ru Ize­tbe­go­vi­ću i ome­kša­va­nju i sla­blje­nju RS", re­kao je Do­dik.

Na pi­ta­nje da li će se sas­ta­ti sa Še­še­ljom, re­kao je da ne­ma ni­ka­kav plan, ali "kao što je i on re­kao - ne­mam ni­šta pro­tiv ako se uka­že pri­li­ka".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.