Đorđević: Veliki igrači rade velike stvari na velikim utakmicama

Izvor: Sportske.net, 12.Sep.2017, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: "Veliki igrači rade velike stvari na velikim utakmicama"

Selektor Srbije kaže da je četvrtfinale šansa za igrače, ali da ekipa mora da igra jako i timski.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je sutrašnja utakmica protiv Italije u četvrtfinalu šansa za igrače da se pokažu, ali je rekao da ceo tim mora da bude koncentrisan i da zaustavi rivala.

"Znamo svi šta znači četvrtfinale. Utakmica koja je izuzetno teška i značajna, ništa osim toga. Spremni smo, ima još mnogo vremena do utakmice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Znamo kako da igramo sa Italijanima. Mora da bude dobra fizička borba, izuzetno koncentrisani, da im ne dajemo šuteve", rekao je Đorđević novinarima u Istanbulu.

On jako dobro poznaje sutrašnjeg rivala, ali se zna šta je glavni fokus tima.

"Izuzetno raspoložena šuterska ekipa, Belineli i Datome su lideri, od njih preti najveća prednost. Imaju plejmejkera na poziciji četvorke, to je Meli. Preko njega rešavaju mnoge stvari o kojima moramo da vodimo računa. Mislim da ako krenemo da vodimo računa o svakom detalju protivnika, onda zaboravimo na naše stvari. Moramo da budemo sigurni u sebe, hrabri, jedinstveni, da izađemo na teren kao ekipa i da damo sve od sebe", rekao je Đorđević.ž

Srbija je prošlog meseca pobedila Italiju na Akropolis kupu, ali je selektor rekao da to ništa ne znači, jer nijedna ekipa nije bila tada na istom nivou kao sada. Đorđević je posle pobede nad Mađarskom rekao da je tim možda bio previše fokusiran, a sada je istakao da njegov tim nema pravo da se smatra favoritom.

"Ako se sećate, dve utakmice na Evropskom prvenstvu u Lilu smo odigrali u stegnutom maniru. To je protivnik koji igra svoju igru, traži pobedu protiv dobre ekipe, koja ima određenu težinu, ime. To su verovatno mnogo lakše utakmice da se odigraju za ekipe koje nisu favoriti. Mi nemamo prava da se smatramo favoritima, ali moramo da budemo sigurni u sebe i da znamo šta hoćemo", rekao je Đorđević.

On je kazao da jako poštuje selektora Italije Etorea Mesinu, ali da nije pričao sa njim do sada. Selektor se nasmejao kada su mu novinari preneli da košarkaška javnost u Srbiji misli da Italija nema pobednički mentalitet.

"Ja ne bih da se uzdam previše u našu javnost i to šta je vama zanimljivo da pišete u novinama", rekao je Đorđević kroz smeh.

"Šalim se. Oni su pre dve godine ispali od Litvanije na jednu loptu. U ovakvim trenucima i na ovakvim utakmicama se tradicija i istorija menjaju jer imaš jednu šansu da to uradiš. Oni su dobri trojkaši, ali su i druga odbrana turnira, iza Španaca. Mi smo četvrti", rekao je Đorđević.

Može li biti iznenađenja taktičkih?

"Možda u početku. Veliki igrači prave velike poteze na velikim utakmicama. Ovo je šansa da se pokažu", rekao je selektor Srbije.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vesti" na Eurobasketu - Đorđevićeva očekivanja pred duel sa "azurima"

Izvor: Vesti-online.com, 12.Sep.2017

Do četvrtfinala Eurobasketa, Srbija se prošetala, ali sada sledi ono najvažnije. Italija u četvrtfinalu, selekcija za respekt sa nekoliko vanserijskih igrača koji su bili ili i sada igraju u NBA ligi...Selektor "orlova" Aleksandar Đorđević dan pre meča bio je raspoloženiji nego posle dual sa...

Nastavak na Vesti-online.com...

Đorđević: Teška i važna utakmica, ništa više od toga

Izvor: RTS, 12.Sep.2017

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je danas da će utakmica protiv Italije na Evropskom prvenstvu biti izuzetno teška i značajna i da su njegovi košarkaši spremni. . "Svi znamo šta znači četvrtfinale....

Nastavak na RTS...

Rezultat? 40:2.5 za Italiju! Ni Golden Stejtu ne bi bilo lako!

Izvor: Sportske.net, 13.Sep.2017, 11:03

Kada bi se ovako računalo..U stvari ovo pokazuje razliku koju Srbija često zanemaruje....Saša Danilović je naravno velika zvezda u Italiji, legenda iz najboljeg vremena tadašnje lige i slavnog Virtusa iz Bolonje...Predsednik KSS je bio i meta italijanskih novinara pred današnje četvrtfinale...Kaže...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.