Đorđević: Pravo, obaveza i ambicija je finale

Izvor: MVP.rs, 18.Avg.2016, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Pravo, obaveza i ambicija je finale

Selektor je bio zadovoljan nakon pobede u četvrtfinalu.

Reprezentacija Srbije je prethodne noći savladala Hrvatsku rezultatom 86:83 i na taj način obezbedila plasman u polufinale Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru. Selektor Orlova, Aleksandar Đorđević, je dobro pripremio utakmicu sa svojim stručnim štabom. Odrađena su dobra prilagođavanja na igru rivala, ali to nije bilo sve. Njegovi izabranici su odigrali veoma nervozno prvo poluvreme, pa je na pauzi bilo potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << smiriti ih... I taj posao je dobro obavio i nakon pobede je imao mnogo razloga za zadovoljstvo.

"Plasman u polufinale je dobar rezultat, ali nemojte da mislite da smo mi zadovoljni i da ćemo ovde da stanemo. Mislim da imamo i pravo i obavezu i ambiciju da se borimo za finale", rekao je selektor Đorđević nakon utakmice i zatim objasnio nervozu iz prvog poluvremna na meču sa Hrvatskom:

"Bila je očigledna nervoza i tenzija sa svih strana. Ovo nije bila obična utakmica, jer utakmice između Srbije i Hrvatske nikada nisu obične i uvek su nešto više od pukog plasmana u polufinale nekog takmičenja. Moj zadatak je bio najteži, da ohladim glave i smirim strasti, da ih jednostavno vratim u košarku i to smo i uspeli u poluvremenu".

Rival Orlova u borbi za finale će biti Australija, koja je slavila u prvoj utakmici ova dva tima na turniru.

"Neću da kažem da su nas pobedom u grupi iznenadili, jer smo znali kako igraju, ali je Australija pokazala snagu, duel i fizičku igru, brzinu i NBA. U tom duelu mi nismo odgovorili pet, šest minuta. To u polufinalu ne sme da nam se ponovi. Nadam se da ćemo biti opušteniji i psihički spremni za taj meč", zaključio je Đorđević.

Duel Australije i Srbije je na programu u petak u ponoć. U prvom polufinalu, od 20 časova i 30 minuta, se sastaju Sjedinjene Američke Države i Španija.

(foto: FIBA)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.