Đoković lako sa Fučovičom, Hurkač šokirao Federera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2021, 09:37

Đoković lako sa Fučovičom, Hurkač šokirao Federera

Najbolji teniser sveta Novak Đoković deseti put se plasirao u polufinale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u četvrtfinalu savladao Mađara Martona Fučoviča sa 3:0 - 6:3, 6:4, 6:4.

Za prolazak u finale Đoković će u petak igrati sa boljim iz duela između Rusa Karena Hačanova i Kanađanina Denisa Šapovalova.

Do 41. grend slem polufinala u karijeri Novak je stigao posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dva sata i 15 minuta, a mogao je dosta brže da je malo bolje koristio brejk šanse. Iskoristio je četiri od 14 prilika za brejk, čime je produžio meč, ali je ipak ostvario osnovni cilj i nije morao da igra više od tri seta.

Početak meča nagoveštavao je brzu pobedu prvog igrača sveta, jer je Đoković poveo 5:0 i u narednom gemu je imao set loptu, ali je tada počeo da popušta i Fučovič je polako hvatao korak.

Na početku drugog seta Novak je propustio tri šanse da protivniku oduzme servis, a potom se igralo ravnopravno do devetog gema, kada je srpski teniser konačno napravio brejk, što mu je donelo vođstvo od 2:0.

Ono što nije uspeo u drugom setu Đoković je uradio u trećem, kada je u prvom gemu napravio brejk. Potom je u narednom spasio četiri brejk lopte, nakon čega je bilo jasno da Fučovič više neće moći da se vrati u meč.

Tako je Novak zabeležio 19. uzastopnu pobedu na Vimbldonu i jubilarnu 100. na travi, a što je najvažnije sačuvao je snagu za odlučujuće mečeve.

Nekim stvarima verovatno neće biti zadovoljan, jer je imao sedam neiznuđenih grešaka više nego direktno osvojenih poena, ali je na takav učinak sasvim sigurno uticao i rezultat u meču.

Đoković: Polufinale najveći test za mene na turniru

Kad Denis Šapovalov dobro servira nemate mnogo šanse, polufinale protiv njega biće najveći test za mene na turniru, izjavio je svetski broj Novak Đoković.

"Konstantno je u vrhu poslednjih nekoliko godina, iako su možda ljudi očekivali da bude Top 10, možda i Top pet. Možda mu nedostaju pobede u velikim mečevima. Ipak, čini se da je zreliji. Igra levom rukom, odlično servira, oseća se dobro na mreži. Mislim da je unapredio kretanje", izjavio je Đoković, a preneo Sport Klub.

Gledao sam njegov meč protiv Endija Mareja, dodao je Đoković.

"Odlično se oseća, igra impresivno. Radujem se tom meču. Biće borba i moraću da pokažem svoju najbolju igru", poručio je Đoković.

U međusobnom skoru srpski teniser vodi 6:0.

Hubert Hurkač eliminisao Federera

Poljski teniser Hubert Hurkač napravio je veliko iznenađenje u četvrtfinalu Vimbldona, eliminisavši Rodžera Federera sa 3:0 u setovima.

On je uspeo da sa 6:3, 7:6, 6:0 porazi slavnog Švajcarca i napravi jedan od najvećih poduhvata u svojoj karijeri.

Beretini u polufinalu

Italijanski teniser Mateo Beretini plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je večeras u četvrtfinalu pobedio Kanađanina Feliksa Ože Alijasima sa 3:1 - 6:3, 5:7, 7:5, 6:3.

Za svoje prvo grend slem finale Beretini će u petak igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača, koji je danas sa 3:0 pobedio osmostrukog šampiona Vimbldona Rodžera Federera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ŠTA DORUČKUJE NAJBOLJI SVETSKI TENISER: Novak otkrio bez čega ne može da počne dan!

Izvor: HotSport.rs, 07.Jul.2021

Na vreme je promenio način ishrane. Srpski teniser Novak Đoković trenutno igra meč četvrtfinala Vimbldona protiv Mađara Martona Fucoviča. Ovo je najboljem svetskom teniseru čak 50. četvrtfinale na Gred slemovima, a imaće priliku da osvoji svoju 20. titulu na najvažnijim teniskim turnirima...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.