Đoković bolji od Lopeza, u polufinalu sa Čilićem

Izvor: RTS, 11.Sep.2015, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković bolji od Lopeza, u polufinalu sa Čilićem

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Amerike Španca Felisijana Lopeza sa 3:1, po setovima 6:1, 3:6, 6:3, 7:6. U borbi za finale turnira naš teniser će igrati protiv branioca titule Marina Čilića. Direktan prenos meča na kanalima RTS-a. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Kao ni u prethodnih pet međusobnih susreta, Lopez ni u ovom duelu nije imao priliku da oseti slast pobede.
Đoković je samouvereno započeo meč napravivši dva brejka u prvom setu koji je dobio ubedljivo sa 6:1. U drugom, usledio je pad u igri našeg igrača, što je Španac iskoristio i dobio set sa 6:3.
Prvi reket sveta započeo je treći set identično kao i prvi i ranim brejkom došao do prednosti koju je uspeo da sačuva do kraja seta.

Neizvesnost je trajala tokom celog četvrtog seta pošto nijedan teniser nije uspeo da oduzme servis protivniku. Lopez je, doduše, imao nekoliko brejk šansi, ali na Novakovu sreću nije uspeo da ih iskoristi. Usledio je taj-brejk, a naš teniser je još jednom pokazao zašto je najbolji igrač današnjice ubedljivo slavivši 7:2.
Novak će se u polufinalu turnira sastati sa Marinom Čilićem koji je u pet setova eliminisao Žo-Vilvrida Tsongu.  
Ovako je protekao četvrtfinalni meč:
07.06 - Kraj meča, Đoković je u polufinalu Otvorenog prvenstva Amerike. Naš teniser je sačuvao više snage i koncentracije u finišu ubedljivo dobivši taj-brejk rezultatom 7:2.

07.01 - U četvrtom setu znatno je opao tempo igre. Nije viđen niti jedan brejk, pa će pobednik biti odlučen posle taj-brejka.
06.13 - Đoković je dobio treći set rezultatom 6:3 za 39 minuta igre. Nakon rano stečenog brejka, Novak je sigurnom igrom uspeo da sačuva prednost i zasluženo osvoji ovaj set. Španac će imati prvi servis na startu četvrtog seta.
05.45 - Na startu trećeg seta viđena je repriza prvog. Novak nakon sigurnog poena osvojenog na svoj servis napada Lopeza i pravi brejk za 2:0.
05.34 - Španac se revanširao Đokoviću dobivši drugi set rezultatom 6:3. Lopez je rano došao do brejka prednosti, koji je uspeo i da sačuva do kraja seta. Ovaj period igre trajao je 41 minut.
05.03 - Loš početak našeg tenisera u drugom setu. Lopez oduzima servis Đokoviću i vodi sa 2:0. Imao je Novak brejk šansu na startu, ali je protivnik uspeo dobrim servisom da se izvuče iz neprijatne situacije.
04.52 - Đoković za 26 minuta ubedljivo dobija prvi set rezultatom 6:1. Fantastičnom igrom naš teniser je dozvolio Špancu da osvoji samo jedan gem.
04.44 - Naš teniser definitivno želi da ovaj meč što pre privede kraju pošto još jednom oduzima servis protivniku i sada ima dva brejka viška u prvom setu – 4:0.
04.35 - Novak kreće silovito od starta oduzevši Špancu početni servis za prednost od 2:0.
04.32 - Počeo četvrtfinalni duel između Novaka Đokovića i Felisijana Lopeza. Naš teniser na svoj servis osvaja prvi gem na meču.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković protiv Lopeza u noćnom terminu

Izvor: RTS, 11.Sep.2015

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u večernjem terminu četvrtfinalni meč na Otvorenom prvenstvu SAD protiv Španca Felisijana Lopeza u Njujorku. Lopez je 18. nosilac, a Đoković ga je pobeđivao u svih pet prethodnih susreta. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.