Đoković: U Srbiji ima mesta za sve ljude

Izvor: Sportski Žurnal, 26.Sep.2011, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: U Srbiji ima mesta za sve ljude

Ambasador je najbolji izraz koji opisuje Novaka Đokovića. Šampion je još jednom dokazao kolika je inspiracija za sve ljude u Srbiji, jer je samo pojavljivanjem u Smederevu izazvao gužvu na ulicama i vrištanje građana.

Najbolji svetski teniser i nacionalni ambasador UNICEF-a posetio je vrtić „Pčelica” u Smederevu, ustanovu koja je primer za inkluzivno predškolsko obrazovanje. Ovo je ujedno bila i prva >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Novakova misija kao ambasadora, za kojeg je imenovan na Ju Es openu.

Moram da izrazim zadovoljstvo i čast što sam postao ambasador UNICEF-a, ovo je samo jedna od mnogih aktivnosti koje ćemo obaviti na području Srbije – oduševljen je bio Novak koji se sat vremena igrao sa decom, crtao i skakao, a zatim im podelio poklone u društvu svoje devojke Jelene Ristić.

Ana Ivanović i Jelena Janković su takođe ambasador UNICEF-a još od 2007. Ana se najviše zalaže za program „Škole bez nasilja”. Prema Novakovim rečima, velika je stvar za našu zemlju što su čak tri tenisera iz Srbije imenovani za ambasadore.

Potrudiću se kako god je moguće, i humanitarnim akcijama, svojim mrežama u svetu i poznavanja raznih uticajnih ljudi, i Ana Ivanović i ja da pokažemo svetu da je Srbija zemlja otvorena i civilizovana, u kojoj ima mesta za sve ljude.

Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.