Đoković: Ne znam kako sam dobio poslednji poen

Izvor: RTS, 11.Jan.2020, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Ne znam kako sam dobio poslednji poen

Najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je presrećan posle pobede nad Danilom Medvedevom u polufinalu ATP kupa. Đoković je posle velike drame u tri seta savladao Medvedeva i Srbija će imati šansu da se bori za trofej.
Novak se revanširao Rusu za neke prethodne poraze rezultatom 6:1, 5:7, 6:4.

"Nestvaran >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << meč, juče sam bio na terenu skoro tri sata, danas slično vreme proveo igrajući. Bilo je mnogo razmena, više nego juče, Medvedev je pokazao da je jedan od najboljih na svetu. Teško ga je proći, visok je i ima izuzetan servis. Zato je tu gde jeste. Zahvalan sam zbog iskustva i zbog svih Srba koji su došli ovde da nas podrže", rekao je Đoković.
Osvajač 16 grend slem titula je odigrao fantastičan prvi set, ali je u nastavku meča Danil bio taj koji je kontrolisao ritam.
"Da, imao sam taktiku da 'miksujem', ali samo je jedan sat funkcionisalo. On je pronašao svoju strategiju, pa sam ja morao da se prilagodim. Našao je ritam, kako je vreme odmicalo, uslovi na terenu su postajali sporiji. Loptice su bile teške i čupave, bilo je komplikovano pronaći uglove i mesta gde on ne može da ih dohvati. Zato je među najboljima."
Za kraj, zahvalio je publici i priznao da još nije svestan kako je uspeo da trijumfuje.
"Ne znam kako sam osvojio poslednji poen, ni kako sam spasao te poslednje dve brejk lopte. Pogađao sam kada je bilo potrebno. Važno je da sam uspeo", zaključio je Đoković.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija u finalu ATP kupa

Izvor: Beta, 11.Jan.2020

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se danas u finale ATP kupa u Australiji, pošto je u polufinalu pobedila Rusiju sa 3:0.U prvom meču, Dušan Lajović je slavio protiv Karena Hačanova sa 7:5, 7:6(1) nakon sat i 50 minuta igre.Nakon toga su na teren izašli Novak Djoković i Danil Medvedev i srpski...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.