Đoković: Najbolji Gren slem na svetu

Izvor: B92, 31.Jan.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Najbolji Gren slem na svetu

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da je počastovan što se nalazi među velikim imenima svetskog tenisa.

On je na ceremoniji istakao da mu je drago što se sa šest trofeja na Otvorenom prvenstvu Australije izjednačio sa legendarnim Rojem Emersonom.

Novak je osvojio svoj šesti trofej na Australijan openu pošto je u tri seta, 6:1, 7:5, 7:6 (7-3), pobedio drugog igrača sveta Britanca Endija Marija.

"Endi je veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šampion, sjajna osoba i vrlo predana ovom sportu. Siguran sam da ćemo budućnosti imati još prilika da se borimo za ovaj trofej. Zahvalan sam mom timu, svaki put kada igramo Gren slem jedinstven je osećaj, uslovi, svi moramo da dišemo kao jedan i svaki dan da radimo sa ciljem. Tri nedelje smo ovde i nadali smo se da ćemo podići trofej. Izuzetno sam počastovan što me spominju pored velikih imena ovog sporta. Ovo je velika privilegija, da izjednačim rekord Emersona od šest titula u Melburnu, jednog od najboljih igrača koji su igrali", rekao je Đoković posle dodele trofeja.

Prvi igrač sveta je tako osvojio svoj 11. Gren sem trofej i izjednačio se sa Bjernom Borgom i Rodom Lejverom. On je u Melburnu igrao u šest finala i svaki put je pobedio.

Đoković je pohvalio organizaciju prvog Gren slem turnira u sezoni, rekavši da Australijan open sa pravom nazivaju "srećni" slem, ali je i poželeo sreću Mariju, čija supruga bi uskoro trebalo da se porodi.

"Nadam se da će sve biti u redu na porođaju i da ćete iskusiti neverovatan osećaj, kao što se desilo mojoj supruzi i meni", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Tenis

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nole: ''Počastovan sam'', Marej: ''Svaka ti čast!''

Izvor: Sportske.net, 31.Jan.2016

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da je počastovan što se nalazi među velikim imenima svetskog tenisa i što se sa šest trofeja na Otvorenom prvenstvu Australije izjednačio sa legendarnim Rojem Emersonom...Đoković je danas osvojio svoj šesti trofej na Australijan openu pošto...

Nastavak na Sportske.net...

Sve Novakove Gren slem titule FOTO

Izvor: B92, 31.Jan.2016

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ne prestaje da oduševljava i povećava broj svojih titula...Posle trijumfa na Australijan Openu ima 11 Gren slem titula – isto kao Rod Lejver i Bjorn Borg, a ispred su samo Roj Emerson (12), Pit Sampras (14), Rafael Nadal (14) i Rodžer Federer (17)...Đoković...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.