Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković - Kruger 6:3, 2:1, ishod iščekuje Conga (UŽIVO)

Naš as, koji je usmeren na rekordni sedmi trijumf na prvom turniru za grend slem u godini, sastaje se u prvom kolu s Amerikancem Mičelom Krugerom (230. mesto), najlošije plasiranim rivalom u Melburnu ikad.

II set

2:1 - Možda najbolji Krugerov servis gem do sada.

Stop it, DjokerNole #AusOpen Channel9 pic.twitter.com/Hh5VxGcsk5— #AusOpen (AustralianOpen) January 15, 2019

2:0 - Četvrtim asom udvostručena je prednost našeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << asa na početku drugog seta.

1:0 - Kruger je spasao tri brejk-lopte, ali četvrtu nije uspeo. Đoković započinje drugi set na najbolji mogući način.

I set

6:3 - Gem je najduže trajao u prvom setu, Kruger je spasao jednu set-loptu, ali Đoković nastavlja tradiciju u Melburnu da mu u prvom kolu, posle poraza u prva dva učešća (2005-06) uvek pripadne prvi set. I ne samo to. U poslednjih 12 godina uvek je išao u drugo kolo s maksimalnih 3:0.

5:3 - Još jedan Đokovićev brejk

4:3 - Đoković osvaja gem uz jedan izgubljeni poen.

3:3 - Mogao je Đoković do još jednog brejka, ali se Kruger oporavio u gemu.

3:2 - Prvi "reket" sveta vraća stvari na svoje mesto.

Ako naš as, prvoplasirani na svetskoj listi, opravda ulogu potpunog favorita, sastaće se u drugom kolu s Francuzom Žo Vilfridom Congom (177), koga su povrede omele da ostane u vrhu pa se strmoglavio u plasmanu. Organizatori su mu dali takozvanu posebnu pozivnicu za učešće. U prvom kolu je pobedio Slovaka Martina Kližana (40) sa 6:4, 6:4, 7:6 (7:5). Dalje, u borbi za ulazak u osminu finala, rival bi bio uspešniji iz susreta Japanca Tara Danijela (78) i Kanađanina Denisa Šapovalova (27).

2:2 - Đokovića nije pokolebao izgubljeni gem na svoj servis. Odmah se revanširao suparniku istom merom.

1:2 - Prvi do brejka dolazi američki teniser. Imao je 40:15. Đoković je prvu brejk-loptu spasao asom, a mogao je i drugu da je odabrao da pošalje forhend u nebranjeni deo polja. Međutim, dao je protivniku šansu da nastavi da igra, a onda je naš as sledeću loptu poslao u mrežu.

1:1 - Kruger osvaja prvi gem.

1:0 - Posle 40:0, Kruger je uzeo jedan poen, ali je sledeći opet pripao Đokoviću.

Kruger već ima tri meča na ovogodišnjem turniru budući da se prvi put na Australija open probio iz kvalkifikacija. Igrao ih je i u prethodne tri godine, ali je samo 2017. prošao prvo kolo.

Jedini put je učesnik na glavnom turniru bio pred domaćom publikom na Ju-Es openu lane. Posle uspeha u predtakmičenju izgubio je u prvom kolu od Španca Roberta Karbaljesa Baene, koga je Viktor Troicki juče savladao u Melburnu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Đoković je za Krugera teniski Novicki: Drugo kolo, a već Conga

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2019

Naš as, koji je usmeren na rekordni sedmi trijumf na prvom turniru za grend slem u godini, sastaje se u prvom kolu s Amerikancem Mičelom Krugerom (230. mesto), najlošije plasiranim rivalom u Melburnu ikad...III set..5:2 - Đoković će servirati za pobedu...4:2 - Još vrlo malo deli Đokovića od...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.