Đilas: Nadam se da će Danilović biti uspešan kao mi

Izvor: RTS, 18.Dec.2016, 05:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Nadam se da će Danilović biti uspešan kao mi

Doskorašnji prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je da mu je čast što ga je Predrag Danilović nasledio i dodao da veruje da će biti uspešan kao što je on bio.

Danilović je jednoglasno izabran na sednici Izborne skupštine KSS i u naredne četiri godine vodiće Savez.
"Ponosan sam što me zamenjuje košarkaška legenda kao što je Danilović, a pre mene bila je još >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jedna – Dragan Kapičić. Čast mi je bila što sam bio u takvoj organizaciji i radio sa velikim ljudima. Nadam se da će biti uspešni kao što smo mi, a novim ljudima ne bi trebalo davati iste zadatke jer ne možemo uvek da osvajamo medalje", rekao je Đilas novinarima posle Skupštine u hotelu "M".
On je poručio da je, za vreme svog šestogodišnjeg mandata, najponosniji na evropsko zlato ženske reprezentacije.
"Momci su bili sjajni, dva puta drugi, a da nije bilo lakrdije u Turskoj, imali bismo još jedno finale. Ipak, najdraže mi zlato kod žena, uvek sam verovao u njih, kao i u selektora Marinu Maljković. Napravljen je veliki uspeh."
Đilas ističe da je, po njegovom mišljenju, Srbija najjača košarkaška nacija u Evropi u ovom trenutku.
"Svi bismo voleli da muška selekcija osvoji zlato na Evropskom prvenstvu naredne godine, posle dva srebra, koja su ogroman uspeh. Uvek je bolje kada se čuje srpska himna na podijumu", zaključio je Đilas.
Tokom Đilasovog mandata, muška reprezentacija Srbije osvojila je dve srebrne medalje na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, dok je ženska selekcija bila zlatna na prvenstvu Evrope i bronzana u Riju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.