Izvor: MozzartSport.com, 01.Dec.2020, 00:09

Đenova se davi, Žervinjo bez milosti (VIDEO)

Slavnom klubu po svoj prilici predstoji duga i teška borba za opstanak...

Đenovi se ne piše dobro, borba za opstanak je sudbina slavnog kluba ove sezone. I to više niko ne dovedi u pitanje. Posle devet odigranih kola na kontu Grifona je svega pet bodova. Večeras, na stadionu Luiđi Feraris, novi poraz. Četvrti u nizu, sada od Parme - 1:2. Ovo je prvi put od 2017. godine da je devetostruki šampion Italije svezao četiri neuspeha. Poslednji put to se dogodilo u finišu šampionata, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kad je opstanak bio obezbeđen. Sada je situacija mnogo nezgodnija i pitanje je da li će Rolando Maran uspeti da je stabilizuje.

Da sve bude gore po iskusnoh stručnjaka i njegove momke njima slede tri pakleno teške utakmice. Narednog vikenda gostovanje davljenku Fjorentini, pa dva meča dok kuće protiv kandidata za Skudeto - Juventusa i Milana. Otuda nikog ne bi trebalo da iznenadi ukoliko posle 12 kola ovaj tim bude držao "fenjer".

S ova dva gola večeras primljena samo tri odbrane u Italiji lošije su od Đenovine. S jednim postignutim navala je došla do kote osam. Trenutno u Kalču samo jedna ekipa postigla je manje golova - poslednjeplasirani Krotone.

Parmu je do prvog trijumfa posle skoro dva meseca vodio njen ponajbolji igrač i prvi strelac - Žervinjo. Iskoristili su maksimalno gosti ono što im se ukazalo. Tri puta su šutnuli ka golu i dva puta pogodili mrežu. Pritom, tu je bila i jedna prečka. Zatresao ju je takođe Žervinjo.

Gol za Đenovu delo je Uzbekistanca Eldura Šomurodova u 50. minutu. Bilo je to neposredno pošto je Parma duplirala prednost. Vratio se domaćin, dakle, u pravi čas, dobio "krila", ali nije uspeo da poleti. Razlog tome u dobroj meri jeste bledo izdanje Gorana Pandeva, odnosno jednog od najvažnijih igrača Đenove Đanluke Skamake, koji je sredinom prvog dela na 0:1 promašio gotovo nemoguće - sa četiri metra praznu mrežu...

SERIJA A – 9. KOLO

Subota

Sasuolo – Inter 0:3 (0:2)

/Sančez 4, Kirikeš ag 15, Galjardini 70/

Benevento – Juventus 1:1 (1:1)

/Leticija 45 – Morata 21/

Atalanta - Verona 0:2 (0:0)

/Veloso 62pen, Zakanji 83/

Nedelja

Lacio - Udineze 1:3 (0:2)

/Imobile 74 pen - Arslan 18, Puseto 45, Forestieri 71/

Bolonja - Krotone 1:0 (1:)

/Sorijano 45+2/

Milan - Fjorentina 2:0 (2:0)

/Romanjoli 17, Kesi 28 penal/

Kaljari - Specija 2:2

/Žoao Pedro 52, Pavoleti 58 - Đasi 36, Nzola 90+4 penal/

Napoli - Roma 4:0 (1:0)

/Insinje 30, Ruiz 64, Mertens 81, Politano 84/

Ponedeljak

Torino - Sampdorija 1:2 (1:0)

/Beloti 25, Meite 77 - Kandreva 54, Kvaljarela 63/

Đenova - Parma 1:2 (0:1)

/Šomurodov 50 - Žervinjo 10, 47/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.