Đavoli odneli ceo plen iz Birmingema (video)

Izvor: Sportske.net, 14.Avg.2015, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Đavoli" odneli ceo plen iz Birmingema (video)

Golom Adnana Januzaja, Mančester Juanjted savladao Aston Vilu u gostima na premijeri drugog kola Premijer lige.

Za razliku od utakmice prvog kola protiv Totenhema na 'Old Trafordu', kada su bili u inferiornom položaju na početku utakmice, večeras na 'Vila Parku' druga priča.

'Đavoli' su bili ti koji su diktirali tempo, imali više od igre, a prvi put su ozbiljno zapretili Bradu Guzanu nakon 15-ak minuta igre kada je pokušaj Morgana Šnajderlina glavom nakon jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prekida bio neprecizan.

Ipak, terenska inicijativa se isplaćuje 'Đavolima' na isteku pola sata igre.

Huan Mata je odigrao pravovremen pas u dubinu sa levog krila, Adnan Januzaj je bio u liniji sa odbranom 'Vilijana', nakon prvog kontakta s loptom 'poslao po burek' Majku Ričardsa, tukao ka golu, lopta je usput zakačila Klarka i završila u mreži - 0:1.

Sa minimlanom prednošću gostiju iz Mančestera se otišlo na odmor, a u nastavku je na terenu stanje stvari slično kao u prvom delu igre.

Junajted ima više loptu u svom posedu, ali naročitih uzbuđenja pred golovima obeju ekipa nema sve do 70. minuta igre kada Memfis Depaj ne koristi zicer situaciju da postigne svoj prvenac u Premujer ligi i da definitivno reši pitanje pobednika.

Menadžer Aston Vile, Tim Šervud, je pokušao izmenama da trgne svoju ekipu. Na isteku sata igre je bacio u vatru "džokera" i junaka pobede nad Bornmautom u prvom kolu, Rudija Žesteda, umesto Sinklera, a nešto kasnije i najboljeg igrača ekipe iz prošle sezone Kolumbijca Karlosa Sančeza umesto Veretua, ali to nije donelo rezultat.

Desetak minuta pre kraja 'Vila Park' je zvižducima pozdravio svog nekadašnjeg ljubimca Ešlija Janga, koga je Luj Van Gal uveo umesto neubedljivog Depaja.

Finiš meča je bio prava fudbalska uspavanka, promena nije bilo, bodovi putuju na 'Teatar snova'.

Iako je igra najtrofejnjieg premijerligaša u istoriji večeras na momete podsećala na 'žute minute'  sa meča protiv Totenhema u prošlom kolu i bila miljama daleko od onoga što navijači ovog kluba očekuju u ovoj sezoni, Mančester Junajted je nastavio odličnu seriju rezultata na 'Vila Parku'. Ovo je "Crvenim Đavolima" 20. meč u nizu bez poraza na ovom stadionu.

Sa maksimalnih šest bodova iz prva dva kola, Van Galova četa je usamljena na čelu tabele, dok Aston Vila ostaje na tri osvojena boda iz prvog kola u gostima kod debitanta Bornmauta.

Gol Januzaja koji je rešio pitanje pobendika pogledajte OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.