Đari: Treća sreća za mene; Alkaras: Bolan poraz VIDEO

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 09:32

Đari: Treća sreća za mene; Alkaras: Bolan poraz VIDEO

Karlos Alkaras nije uspeo da odbrani titulu na turniru u Buenos Ajresu.

Drugi reket sveta završio je takmičenje u polufinalu porazom od Čileanca Nikolasa Đarija, 7:6 (2), 6:3.

Alkarasu je to tek četvrti poraz na šljaci od početka 2023. godine, a Đariju je ovo bila prva pobeda protiv Alkarasa u karijeri.

Čileanac će se protiv Fakunda Dijasa Akoste boriti za četvrti titulu u karijeri, sve tri koje ima osvojio je baš na šljaci, Bastad 2019, Đenoa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2023. i Santjago iste godine.

Po završetku meča, Alkaras je polomio reket, vidno frustriran zbog poraza, a Đari je rekao da je ovo veliki korak za njega.

"Treća sreća. Karlos je jedan od najboljih na svetu, ova pobeda mi zaista mnogo znači. Posle žestoke bitke sa Stanom Vavrinkom nedavno, pre svega fizički, izuzetno sam srećan što sam opet bio u stanju da se takmičim", kaže Đari.

"Nisam dobro počeo meč, nikako nisam uspevao da uzmem poene na njegov servis, ali malo po malo je sve išlo na bolje", dodao je Čileanac.

Alkaras je čestitao protivniku na pobedi.

"Težak poraz, zaista me boli što sam izgubio. Ima mnogo stvari koje moraju da se poprave, moj nivo igre mora da raste. Igrao sam dobar tenis, ali daleko od svog stvarnog nivoa. Fizički sam se dobro osećao i to je važno, uz dodatnio rad biću bolji. Pozitivna stvar je što vidim da dosta toga mogu da unapredim. Moram mnogo bolje da čitam igru, da dam svoji najbolju verziju u momentima tenzije. Danas mi je nedostajalo toga na 0:30, na brejk poenima, tada je trebalo igrati drugačije", zaključio je Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.