Divno sećanje iz Rima: Siniša, ti si defanzivac... Ne, ja sam vinger i neću nazad!

Izvor: Sportske.net, 26.Mar.2020, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divno sećanje iz Rima: "Siniša, ti si defanzivac"... "Ne, ja sam 'vinger' i neću nazad!"

Legendarni trener otkrio kako je Sinišu Mihajlovića učinio jednom od najboljih štopera.

 Lacio je ove sezone, pre njenog prekida, bio nikad bliže prvom mestu i nikad bliže je borbi za Skudeto, kada se takmičenje nastavi.

Poslednji put, Lacio je šampion bio davne 2000. godine, kada je na klupi sedeo Sven Goran Erikson, a u ekipi igrao je naš Siniša Mihajlović.

Šveđanin se prisetio kako je promenio karijeru i "naterao" Sinišu da zaigra u srcu odbrane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
"Trenirao sam Mihajlovića u Sampdoriji i potom sam ga odande doveo u Lacio. Oduvek sam mu govorio "Siniša, ti nisi 'vinger', ti si defanzivac". Ipak, svaki put sam dobio isti odgovor - "Ne, ne, ja sam 'vinger' ili pomoćni napadač". Ali, nakon nekog vremena, uspeo sam da ga ubedim da proba da igra u srcu odbrane. Postao je jedan od najboljih štopera na svetu. Uz to, imao je najbolju levu nogu na svetu", ispričao je Erikson.

Podsetimo, Miha je do kraja karijere, u Laciju i potom u Interu, igrao kao štoper, a ostaće upamćena i jedna od njegovih najčuvenijih izjava:

"Ide Ronaldo sam u napad, a Nesta i ja sami u odbrani..."







Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.