Divac na konferenciji Menadžment u sportu

Izvor: Glas javnosti, 22.Maj.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac na konferenciji "Menadžment u sportu"

BEOGRAD - Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac precizirao je da je briga o obrazovanju i usavršavanju sportskih stručnjaka jedan od ciljeva i zadataka nacionalnog olimpijskog komiteta.

Na otvaranju šeste međunarodne konferencije "Menadžment u sportu" Divac je naveo da se OKS, sarađujući sa naučnim institucijama, trudi da doprinese obrazovanju sportskih stručnjaka, ali i sportista koji će nakon aktivne karijere započeti novi život brinući za svoju i egzistenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << porodice.

- Danas smo ovde da vas ohrabrimo i podržimo da istrajete u vašem usavršavanju jer ćete na taj način značajno doprineti sebi, ali i današnjim i budućim naraštajima da zdravije žive, poštuju sebe i druge, propagiraju principe olimpizma i to prenose na nove generacije- rekao je Divac u zgradi "Alfa Univerziteta.

Konferencija se održava u organizaciji Fakulteta za menadžment u sportu i OKS, a učesnike i goste iz Grčke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Bugarske i Srbije pozdravili su predsednik Organizacionog odbora konferencije Đorđe Nićin, dekan Fakulteta za menadžment u sportu Edita Kastratović i rektor "Alfa univerziteta" Đorđe Mačvanin.

- Razvoj sporta nije moguć bez znanja, ne samo o sportskim principima i veštinama, nego i o ekonomiji i uspešnom upravljanju sportskim organizacijama, sistemima i procesima u društvu u celini, budući da je sport integralni deo društva - ocenila je Kastratovićeva.

Divcu je dodeljena zahvalnica zbog dugogodišnje saradnje i pomoći nacionalnog olimpijskog komiteta pri organizaciji konferencije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.