Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021, 12:07

Dinamova dupla kruna širom otvara evropska vrata Hajduku, Rijeci i Gorici

Podignu li Modri prvi trofej u Kupu Hrvatske od 2018. godine, otvoriće se još jedno mesto za Evropu

Ne dešava se često da najveći rivali priželjkuju pobedu Dinama, ali ovo je jedan od tih dana. Mogli bi Hajduk i Rijeka da ostanu bez plasmana u Evropu, a njihova sudbina u rukama je Modrih. Osvoje li zagrepčani Kup Hrvatske, otvoriće se još jedno mesto za izlazak na evropsku pozornicu, pa bi samo jedan tim iz trojke Hajduk, Rijeka i Gorica ostao kratak, dok bi Istra podizanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvog velokog trofeja učinila proboj nemogućim za dve ekipe.

U gradovima širom Istre balkone krase klupska obeležja, hrvatsko poluostvro obojeno je ovih dana u žuto-zelene tonove. Istra nikada nije podigla trofej namenjen pobedniku Kupa Hrvatske, a ovo joj je drugi put da se plasirala u veliko finale. Prvi put je do bitke za trofej stigla pre 19 godina, i to pod drugim nazivom - Uljanik. Raspršio je splitski Hajduk snove Puljana da će njihov klub podići prvi veliki pehar i obogatiti klupske vitrine.

Istra će u finalu igrati u specijalno dizajniranim dresovima za tu priliku, a Demoni, navijači tima iz Pule, ispratili su igrače Istre uz bakljadu i pesmu na najveću utakmicu u klupskoj istoriji.

Dinamo bi u osvajanjem kupa uz prvenstvo, te izboren plasman u četvrtfinale Lige Evrope imao jednu od najuspešnijih sezona u istoriji kluba. Modri žele da prekinu post u Kupu Hrvatske i podignu prvi pehar od 2018. godine, koji im je ujedno i jedini osvojeni u poslednje četiri godine.

“Dve godine otkako je trofej Rabuzinova sunca napustio naše vitrine, odnosno samo jedan osvojeni trofej kupa u čak četiri sezone... Nikako nismo zadovoljni s takvim brojkama i evo nam prilike vratiti pehar u naše ruke. Epitet najuspešnije ili jedne od najuspešnijih sezona potvrdićemo, dakle, tek ako osvojimo kup. Sigurno je da ćemo utakmici pristupiti jako ozbiljno i studiozno. I raspored snaga i rotacije u ekipi u završnici prvenstva, nakon što smo matematički osigurali naslov prvaka, prilagodili smo na način da igrači koji su izneli najveći teret sezone budu spremni za finale. Verujem da su svi spremni i jedva čekaju utakmicu, jer ovo je borba za trofej”, rekao je Damir Krznar.

Postao je Damir Krznar 11. trener u Dinamovoj istoriji koji je osvojio nacionalnu titulu kao igrač, a potom i kao strateg Modrih. Podsećen je Krznar na konferenciji za medije uoči finala Kupa Hrvatske da je u igračkim danima, odmah po dolasku na Maksimir, povezao tri dvostruke krune. Sa tom praksom mogao bi nastaviti i kao trener. Na dobrom će biti putu ukoliko nacionalnoj tituli pridoda i trofej kupa u prvoj, doduše nepotpunoj, sezoni na kupi Dinama, kao prvi trener.

“Ovim ste me podsećanjem vratili u lepe dane. Došao sam u Dinamo 1995. godine i u prve tri sezone osvojio dvostruku krunu. Bio je to savršen početak, a i kruna karijere, moj vrhunac u Dinamu, jer posle toga usledili su brojni pehovi s povredama. U svakom slučaju, te tri dvostruke krune pamtim kao najepše razdoblje. Ako apelujete na to da s takvim uspesima nastavim i u trenerskom mandatu, ne bih imao ništa protiv. Eto, neka i moja samostalna trenerska karijera krene istim nizom, s dvostrukim krunama, ali pritom obećavam da ovaj put neću povrediti ni rame, niti koljeno i da ću nastaviti dalje”, u šaljivomi optimističnom tonu završio je izlaganje trener Modrih.

U pravom trenutku se Mario Gavranović vratio u stroj. Čovek je koji obožava da trese mreže u finalu Kupa Hrvatske. Tri puta je pronalazio put do gola u odlučujućoj bici za trofej – dva puta u dresu Rijeke protiv sadašnjeg kluba i jednom noseći dres Modrih. Kada Gavranović pogađa, njegovi timovi ne gube u finalu.

Joško Gvardiol oporavio se od povrede zgloba i biće spreman za poslednje dve ovosezonske utakmice, ali i poslednje dve u dresu zagrebačkog Dinama, pošto će se od leta pridružiti Red Bul Salcburgu.

Splićanin Duje Strukan sudiće finale Kupa Hrvatske, koje se igra u Velikoj Gorici.

KUP HRVATSKE - FINALE

Sreda

20.00: (1.38) Dinamo Zagreb (4.40) Istra (7.75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.