Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2021, 15:51

Dinamo crnom serijom dočekuje polufinale Kupa

Tim iz Bukurešta prvi deo sezone zatvorio sa pet uzastopnih poraza, dok Astra ne zna za neuspeh na poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima

Na prvu fazu rumunskog prvenstva zavesa je spuštena juče. Na redu su polufinalni mečevu Kupa. Zanimljivo, u završnicu najmasovnijeg takmičenja naših istočnih komšija plasirao se samo jedan klub iz gornjeg dela tabele, Univerzitatea iz Krajove, i dobila najlakšeg protivnika, drugoligaša Vitorul, sa kojim će se sastati sutra. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Znatno zanimljiviji duel biće današnji između Astre i bukureštanskog Dinama (18.00). Crveno-beli su na putu do pretposlednjeg stepenika Kupa imali daleko najteže rivale. U četvrtoj rundi su eliminisali Vitorul, u osmini finala branioca trofeja FCSB, da bi ga u četvrfinalu konačno pogledala sreća i dodelila mu drugoligaša Kalarasi.

18.00: (2,30) Astra Đurđu (2,90) Dinamo Bukurešt (3,35)

Međutim, Dinamo je na katastrofalan način završio prvi deo prvenstva, sa pet uzastopnih poraza i u prvi meč polufinala ulazi uzdrmanog samopouzdanja. Astra je u potpuno suprotnom raspoloženju. Na prethodnih deset utakmica u svim takmičenjima nema poraz, ali je ceh ispuštanja mesta u plej-ofu platila zbog slabijih igara na startu sezone.

Trener domaćih Eugen Negoe ne može da računa na iskusnog vezistu Mihaija Raduta, koji ima problema sa mišićem, dok će gostujući tim morati bez čuvara mreže Mihaija Ešanua i defanzivca Marka Ehmana.

Astra je dobila pet od prethodnih sedam međusobnih duela, odnosno svaki od prethodna tri na svom terenu.

KUP RUMUNIJE – POLUFINALE

Utorak

18.00: (2,30) Astra Đurđu (2,90) Dinamo Bukurešt (3,35)

Sreda

18.00: (1,35) Univerzitatea Krajova (4,50) Vitorul Panduri (8,50)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.