Dinamo Zagreb srušio Real Madrid FOTO

Izvor: B92, 13.Jun.2022, 10:13

Dinamo Zagreb srušio Real Madrid FOTO

Mladi fudbaleri Dinama iz Zagreba savladali su Real Madrid posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Hrvatski klub je pobedom od 5:4 posle penala, a 3:3 u regularnom delu, obezbedio plasman u finale "Al Abtal kupa".

Real je poveo preko Palasijosa u petom minutu, ali je već u devetom bilo 1:1 kada je mrežu španskog tima zatresao Barišić.

Poveo je opet Real preko Ginjesa u 33. minutu, ali je usledio preokret – izjednačio je Barišić u 41, a na 3:2 postavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Laća u 75.

Ipak, samo minut kasnije Jeraj je postigao gol za 3:3 i odveo meč u jedanaesterce, a tu su za jedan gol bili bolji "klinci" iz Hrvatske.

Odmah po završetku susreta za službenu se stranicu Dinama oglasio trener Damir Krznar.

"Pre svega čestitke našim dečkima koji su se zaista junački borili. Istrčali su motivisani, natrčali su se i nadigrali Real koji je na terenu bio izuzetno dobar. Parirali smo im, bili smo mentalno jaki i praktično smo se dva puta vraćali iz minusa i stizali njihovo vođstvo. Žao mi je što kod 3:2 nismo zadržali tu našu prednost, iako sam bio uvjeren da će tako biti, ali to ne umanjuje nikako ovaj naš uspeh. Čestitke Realu na odličnoj partiji, mogla je utakmica otići i u jednom i u drugom smeru. Možda je ovako najpravednije, da se odlučilo na spretnost i sreću. Mi smo u ovom trenutku bili i srećniji i spretniji", rekao je Krznar i dodao:

"Čeka nas još jedna teška utakmica u finalu protiv zaista vrlo dobrog Sportinga. Uspeli smo ih malo pogledati danas, vidjeli smo prvo poluvrijeme, izuzetno su fizički jaka momčad. Težak posao je pred nama, ali o tome ćemo sutra. Večeras ćemo proslaviti, iako sam rekao igračima odmah nakon utakmice da bez obzira na to što je ovo Real, Dinamo ne slavi ulaske u finale. Moraćemo sačuvati slavlje za ono zadnje i eventualnu pobedu protiv Sportinga. Biće teško, dosta smo se potrošili, ali pokušaćemo da napravimo još jednu veliku stvar za Dinamo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.