Dinamik doveo Amerikanca i Slovaka

Izvor: MVP.rs, 19.Apr.2017, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamik doveo Amerikanca i Slovaka

I dorćolski klub se pojačao.

Dinamik od osnivanja pokazuje velike ambicije. Za kratko vreme je iz Druge lige došao do Superlige Srbije, za koju se dodatno pojačao sa dva inostrana igrača. Prvi je Amerikanac, Devin Bruks (24, 188), a drugi Slovak, Peter Sedmak (31, 207).

Bruks je nekadašnji student Krejton univerziteta, a tekuću sezonu je započeo u američkoj Razvojnoj ligi u ekipi Long Ajlend Netsima, da bi u toku iste prešao u Ohrid. Za makedonski >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << tim je odigrao svega osam utakmica, ali je njegova statistika bila impozantna. U proseku je beležio dabl-dabl učinak - 25 poena, 10 skokova i četiri asistencije!

Sedmak je slovački veteran koji pokriva pozicije "četiri" i "pet". Ove godine je bio član Handlove i prosečno je po meču beležio 18.9 poena, 6.4 skokova i 1.3 asistencije. Takođe je i član nacionalnog tima svoje zemlje.

Prvi meč u Superligi Srbije Dinamik će odigrati protiv čačanskog Borca na Dorćolu. Duel je zakazan za subotu u 18 časova.

(foto: basketliga.sk; court-side.com)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.