Dijamantska: Hrvatica juri istoriju

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijamantska: Hrvatica juri istoriju

Hrvatska bacačica diska Sandra Perković mogla bi u petak na mitingu Dijamantske lige u Glazgovu da uđe u istoriju takmičenja.

Ona ima šansu da postane prva atletičarka u istoriji koja je pobedila na svih 14 mitinga na kojima se održava to elitno takmičenje.

Takmičenje u Dijamantskoj ligi traje od 2009. godine i još niko nije uspeo da pobedi na svih 14 mitinga.

Olimpijska i svetska šampionka do sada je pobeđivala na mitinzima u Njujorku, Briselu, Oslu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stokholmu, Montekarlu, Cirihu, Judžinu, Šangaju, Dohi, Birmingemu, Lozani, Parizu i Rimu, prenela je agencija Hina.

Perković je sa četiri pobede ove godine osigurala ukupnu pobedu u Dijamantskoj ligi u bacanju diska, a da bi osvojila i treći dijamant

nakon 2012. i 2013. godine, potrebno je da samo učestvuje na mitingu u Cirihu 28. avgusta.

U istoriji Dijamantske lige devet atletičara osvojilo je tri i više dijamanta u jednoj disciplini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Perković u Glazgovu za istoriju Dijamantske lige

Izvor: Beta, 11.Jul.2014

ZAGREB, 11. jula 2014. (Beta) - Hrvatska bacačica diska Sandra Perković u petak uveče bi na mitingu Dijamantske lige u Glazgovu mogla da postane prva atletičarka u istoriji koja je pobedila na svih 14 mitinga na kojima se održava to elitno takmičenje...Takmičenje u Dijamantskoj ligi traje od 2009....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.