Detalji Mesijevog ugovora: 100 miliona po sezoni!

Izvor: Mondo, 14.Jan.2018, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detalji Mesijevog ugovora: 100 miliona po sezoni!

Argentinac je krajem novembra produžio ugovor sa Barselonom, a sada su u javnost "procureli" i njegovi detalji.

Foto: (AP Photo/Manu Fernandez)

Lionel Mesi je nedavno produžio ugovor sa Barselonom do 30. juna 2021, a cifre koje se u njemu nalaze izazivaju vrtoglavicu!

Detalje, koje je dobio od "Fudbal liksa (Football leaks)", objavio je francuski portal "Mediapart", a navodi se da u dokumentima koje poseduju piše da će Argentinac za četvorogodišnji ugovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zaraditi ukupno 417,5 miliona evra (doduše, pre nego što se odbije porez)!

Ukoliko je sve to tačno, Mesi će postati prvi fudbaler u istoriji čija godišnja bruto zarada iznosi preko 100 miliona evra.

Podeljeno po stavkama, to izgleda ovako:

- fiksna plata 71 milion evra

- 15 odsto za autorska prava

- 63,5 miliona evra premija za obnovu ugovora

- 70 miliona evra ukoliko ne napusti klub pre isteka ugovora

Dakle: 284 (71*4) + 63,5 + 70 = 417,5 miliona evra, odnosno, kada se odbije porez, Mesiju ostaje "čistih" 208.750.000 evra od novog četvorogodišnjeg ugovora sa Barselonom.

Uz pomenute procente za autorska prava, tu je i bonus od 1,9 miliona evra (bruto) ukoliko odigra više od 60 odsto utakmica u sezoni, kao i 12 miliona evra ako Barsa osvoji Ligu šampiona.

Ovim ugovorom, Argentinac je za duplo "prešišao" Kristijana Ronalda, a iza sebe ostavio je i Nejmara koji u Pari Sen Žermenu godišnje zarađuje 37 miliona (posle odbijenog poreza).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.