Deset razloga zašto ne kupovati od Vengera

Izvor: DupliPas.com, 27.Jan.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset razloga zašto ne kupovati od Vengera

Arsen Venger je, kao relativno nepoznat trener, pre više od 13 godina stigao na klupu Arsenala, a tada niko nije mogao ni pretpostaviti da će i danas sediti na njoj. Vremenom je postao poznat po odličnom oku za talente, kao i po vrlo opreznoj politici kupovanja igrača. Osim toga, očito je da iz svojih igrača izvlači najviše, jer je istorija u barem deset primjera zorno pokazala da ne treba debelo plaćati za njegove pulene - naime, neće igrati ni približno dobro kao u Arsenalu! Posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu DupliPas.com << su se u to uverili Barselona i Mančester Siti, koji su najčešće kupovali od Vengera.
10. Tijeri Anri, za 24 miliona eura prešao 2007. u Barselonu
Prvu je sezonu i po bio standardan te je pružao sasvim solidne partije. Ipak, činilo se da se nikad u potpunosti nije privikao na ulogu krilnog napadača te bi uvek bolje igrao centralnog napadača, kada bi Eto bio povređen. Tako da se 24 miliona čine previše za ograničen učinak Anrija za vreme provedeno u Barsi.
9. Patrik Viera, za 20 miliona eura prešao 2005. u Juventus
Slično kao Anri u Barseloni, i Vieira je u Juventusu pružao sasvim solidne partije iako to nikada nije bio igrač koji je u potpunosti držao veznu liniju kako je to činio u Arsenalu. To se najjasnije pokazalo u evropskim utakmicama, gde je Juventus lagano kaskao za svojim suparnicima. Kasnije, kada je prešao u Inter, potpuno je izgubio formu.
8. Nelson Vivas, za 7 miliona eura prešao 2001. u Inter
Samo Masimo Morati iz tog doba je bio spreman platiti čak 7 miliona eura za 31-godišnjeg beka upitnog kvaliteta, koji je odigrao samo jednu sezonu na visokom nivou. U Interu nije odigrao gotovo ništa te je uglavnom grejao klupu, da bi se nakon dve sezone za nekoliko puta manji iznos, preselio nazad u Argentinu.
7. Metju Flamini, nakon isteka ugovora prešao 2008. u Milan
Velika se bitka vodila oko Flaminijevog produženja ugovora. On je bio igrač sredine terena, zbog kog se Arsenal odrekao Žilberta Silve, ali bio je previše pohlepan za Vengerov ukus, koji je ostao dosledan svojoj politici igračkih plata. Flamini i danas u Milanu uglavnom greje klupu.
6. Aleksandar Hleb, za 15 miliona eura prešao 2008. u Barselonu
Hleb je na ljeto 2008. izrazio želju za novim izazovom u karijeri te je prešao u Barcelonu. Nakon početnih problema s povredama, mladi Pedro se potpuno nametnuo na toj poziciji, tako da Belorusu nije ni preostalo ništa drugo nego tražiti sreću na pozajmicama u prosečnim klubovima.
5. Kolo Ture, za 19 miliona eura prešao 2009. u Mančester Sity
Igrač koji je trebao zameniti Sol Kempbela i biti duže vreme šef Arsenalove obrane pokleknuo je pred zovom novca pa je prešao u Siti. Pod njegovim vođstvom obrana &građana' ne deluje nimalo sigurno, a Manćini verovatno razmišlja o novim centralnim bekovima.
4. Emanuel Peti, za 15 miliona eura prešao 2000. u Barselonu
Fudbaler koji je 1998. trećim pogotkom zapečatio sudbinu Brazila u finalu Svetskog prvenstva godinama je činio osovinu Arsenalove veze zajedno sa sunarodnikom Vierom. Kada je došla prava ponuda, otišao je put novih izazova u Barselonu, gde je toliko dobro igrao da je sezonu posle vraćen nazad u Premijer ligu, ovog puta u Čelsi.

3. Mark Overmars, za 40 miliona eura prešao 2000. u Barselonu
Nakon gubitka nikad prežaljene klupske ikone Luis Figa, Barselonin  stručni tim se odlučio za dovođenje Marka Overmarsa. Cena je bila neverovatnih 40 miliona eura, čime se očekivalo da Holanđanin u potpunosti nadoknadi Figov odlazak. Umesto toga, većinu vremena je proveo po bolnicama, da bi sa samo 30 godina okončao karijeru.
2. Nikolas Anjelka, za 35 miliona eura prešao 1999. u madridski Real
Igrač koji je praktično kao junior došao u Arsenal vrlo se brzo promovisao u najtalentovanijeg napadača tog vremena. Udicu je progutao madridski Real te za ogroman novac u svoje redove doveo potpuno neuravnoteženog mladića, koji će provesti čitavu karijeru lutajući po različitim klubovima i bivajući žrtvom sopstvenog karaktera.
1. Emanuel Adebajor, za 30 miliona eura prešao 2009. u Mančester Siti
Kada se uzme u obzir nedeljna plata od 165.000 funti, Adebajor je najskuplja akvizicija iz redova Arsenala. Čelnici Sitija još su jednom pogrešili, jer je Adebajor pravi stručnjak haos u svlačionici. Osim toga, on će uvek bez imalo samokritike i srama, uperiti prstom u sve ostale i optužiti ih za poraze i svoju lošu igru. Ljudi iz Sitija su već shvatili grešku, poslavši Adebajora na pozajmicu u Real. Verovatno se nadaju da će tamo i ostati.

Nastavak na DupliPas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DupliPas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DupliPas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.