Derbi Rura – jedni za titulu, drugi za opstanak

Izvor: B92, 27.Apr.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi Rura – jedni za titulu, drugi za opstanak

U subotu je na programu jedan od najvećih nemačkih derbija, okršaj lokalnih rivala Borusije Dortmund i Šalkea.

Za razliku od prethodnih godina ovaj derbi Rura predstavlja duel jednog tima koji se bori za titulu i drugog koji se bori za opstanak.

Borusija je dozvolila Bajernu da je prestigne pa sada mora da čeka kiks Bavaraca, a to znači da ona ne sme da omane.

U komšijskom derbiju, Dortmundu samo pobeda „igra" protiv Šalkea, koji je ove sezone >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blago rečeno očajan. Kvota na keca uz bar četiri gola ukupno (1&4+) je 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Šalke (15.30).

Stoga je pritisak uvek veliki, a posebno kada u goste dolazi najveći rival kojem gori pod nogama.

Šalke je na šest bodova od zone ispadanja, ali je poražen tri puta u poslednjih pet kola pa ekipa iz Gelzenkirhena ne može mirno da spava pred poslednja četiri kola.

Borusija je dobila prvi ovosezonski duel sa 2:1 na gostovanju, ali nije nadigrala Šalke na svom Vestfalenu od novembra 2015.

Međutim, ni Šalke nije slavio u Dortmundu od 2012, a na mrsko gostovanje ide nakon što je primio pet golova u prošlom kolu.

Videćemo da li će u odbrani "kraljevsko plavih" biti srpski fudbaler Matija Nastasić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šalke udara jako - Prozivka za ljutog rivala koja boli više od poraza! (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Apr.2019, 11:06

Mnogi su skloni tvrdnji da je borba za titulu u Nemačkoj rešena u derbiju Rura. Evo kako je Šalke dodao so na ranu ljutom rivalu nakon jučerašnjeg trijumfa...U subotu je na programu bio derbi Rura koji su fudbaleri Borusije i Šalkea odigrali u Dortmundu...Odavno dva ljuta rivala nisu ušla u međusobni...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.