Dembele: Učiću od Mesija

Izvor: Mondo, 28.Avg.2017, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dembele: Učiću od Mesija

Novi fudbaler Barselone rekao je da je još daleko od poređenja sa Nejmarom, čije mesto će zauzeti u napadačkom triju.

Mladi francuski napadač Osman Dembele (20), drugi najskuplji fudbaler svih vremena, predstavljen je u ponedeljak na Nou Kampu kao novi član Barselone.

On je doveden iz Borusije Dortmund da popuni prazninu nastalu odlaskom Nejmara u Pari sen Žermen za rekordnih 222 miliona evra.

"Postoji razlika između mene i Nejmara. On je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od najboljih fudbalera na svetu, a ja sam mlad, odigrao sam samo dve sezone kao profesionalac. Pokušavam da svaki dan učim i napredujem", izjavio je momak koji je prošao mlađe kategorije Rena i tamo debitovao u seniorskoj konkurenciji 2015. godine.

On je nakon obavljenih lekarskih pregleda potpisao petogodišnji ugovor sa Kataloncima.

Rekao je i da mu je san bio da zaigra u Barseloni, za koji navija od malena i dodao da se raduje što će biti saigrač Lionela Mesija.

"Želim da učim od njega. On je fantastičan igrač, najbolji u istoriji. Biće mi čast da igram u njegovom timu. Želim da vidim kako igra, želim da vidim šta radi na terenu i van njega", rekao je Dembele.

On će u novom klubu preuzeti dres sa brojem 11, koji je do pre nekoliko nedelja pripadao Nejmaru.

Barselona je Borusiji platila 105 miliona evra, ali bi transfer uz aktivaciju svih bonusa mogao da dostigne cifru od čak 147 miliona evra. Otkupna klauzula u njegovom ugovoru iznosi 400 miliona evra.

"Važno je da radim svoj posao na terenu, visina transfera mi ne stvara pritisak", jasan je Dembele.

Njega je na Nou Kampu pozdravilo oko 17.000 navijača, koji su zbog problema vezanih za "papirologiju" čekali dva sata da Dembele izađe na teren.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.