Izvor: RTS, 18.Jan.2022, 22:06

"Delfini" pred punim tribinama u Šapcu savladali Italiju

Vaterpolisti Srbije pobedili su Italiju sa 12:9 (3:1, 3:3, 3:2, 3:3) na otvaranju nove sezone u Svetskoj ligi. "Delfini" su slomili otpor Italijana pred punim tribinama bazena u Šapcu, na kojima je vladala odlična atmosfera.
Srbija je odigrala dobar meč protiv veoma čvrstog protivnika, ali je uspela da sačuva prednost koju je stekla u prvom poluvremenu.

Ekipa Dejana Savića stigla je do dva gola prednosti u prvoj četvrtini, a sa istom razlikom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << otišla je na odmor.
"Azuri" su pretili u nastavku, pokušavala da izjednači, ali je domaći tim uvek imao odgovor.
Najefikasniji u našem timu bili su Strahinja Rašović i Dušan Mandić sa po tri gola, po dva su dodali Radomir Drašović i Sava Ranđelović, a po jednom su mrežu zatresli Viktor Rašović i Nikola Lukić.
Kod Italije je prednjačio Luka Marsijali sa četiri gola, dok je Frančesko Di Fulvio postigao dva.
Naredni meč u Svetskoj ligi Srbija igra i. marta protiv Slovačke u gostima, a prve dve selekcije iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.