Delfini poraženi u meču za treće mesto

Izvor: RTS, 08.Apr.2018, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delfini" poraženi u meču za treće mesto

Vaterpolisti Srbije poraženi su u meču za treće mesto Evropa kupa u Rijeci od selekcije Italije sa 10:9. Prvo mesto osvojio je domaćin Hrvatska koja je u finalu pobedila Španiju sa 12:9.
"Delfini" nisu uspeli da još jednom u nizu savladaju selekciju Italije, koja osvaja bronzu.

Iako su vaterpolisti Srbije konstantno bili u prednosti nakon prve dve četvrtine, Italijani su bolje odigrali drugo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poluvreme i odneli pobedu.
Dušan Mandić bio je najefikasniji u srpskom timu sa tri gola, dok su Duško Pijetlović, Filip Filipović, Nikola Jakšić, Miloš Ćuk, Đorđe Lazić i Strahinja Rašović postigli po jedan. 
"Ovo je primer kako jedna ekipa može da pobedi sama sebe", rekao je trener Savić nakon meča.
Dušan Mandić je istakao da tim sad zna šta može da očekuje na Evropskom prvenstvu u Barseloni.
"Pripremićemo se. Znamo gde su greške, igrač više, zatvaranje kontri. O suđenju bih svašta rekao, ali ću se uzdržati. Nije lepo kada se čak i na ovako nebitnom takmičenju ostane bez medalje. Ali, ponavljam, sve smo videli i pripremićemo se", rekao je Mandić.
Finale Evropa kupa pripalo je Hrvatskoj koja je bila bolja od Španije sa 12:9. 
Ovako je protekao meč:
20.12 – Kraj meča, Italijani pobeđuju 10:9 i osvajaju bronzu.
19.57 – Nerešeno je nakon tri četvrtine 8:8.
19.38 – Završeno je prvo poluvreme, nakon kojeg selekcija Srbije vodi sa 6:4

19.20 – Nakon prve deonice Srbija vodi sa 3:1.
19.00 – Počeo je meč za treće mesto.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EK: "Delfini" poraženi od Italije u meču za bronzu

Izvor: B92, 08.Apr.2018

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Italije sa 10:9, u meču za bronzu na Kupu Evrope u Rijeci...Izabranici Dejana Savića kontrolisali su ritam utakmice u prvom poluvremenu, međutim "azuri" su odigrali odlično u nastavku i došli su do pobede...Srbija je posle prve deonice vodila sa 3:1,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.