Delfini poraženi od Crne Gore

Izvor: RTS, 07.Apr.2019, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delfini" poraženi od Crne Gore

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u borbi za peto mesto na Evropa Kupu od selekcije Crne Gore sa 16:14.
"Delfini" se još jednim porazom opraštaju od Evropa Kupa koji se održao u Zagrebu.

Bolji u bazenu bili su reprezentativci Crne Gore koji su slavili sa 16:14 (5:6, 5:2, 4:2, 2:4).
Nakon početne prednosti Srbije od 1:0, Crna Gora je preokrenula, da bi potom stekla osetniju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prednost, koju je održavala do kraja susreta.
Aleksandar Ivović i Mlađan Janović dali su po tri gola za Crnogorce, isto koliko i Filip Filipović koji je upisao jubilej od 600. pogodaka u reprezentaciji, dok je Duško Pijetlović postigao četiri.
Uprkos lošem plasmanu na takmičenju u Zagrebu "delfini" su obezbedili plasman na završni turnir Svetske lige, pošto će biti domaćini ovog nadmetanja.
Tim Dejana Savića sledeće obaveze imaće u junu, kada su Srbija i Beograd domaćini Završnog turnira Svetske lige. 
U finalu turnira u Zagrebu sastaju se selekcije vaterpolisti Hrvatske i Mađarske.
Duel za titulu prvaka Evropa kupu u Zagrebu počinje u 20.00 uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a.
Tok meča:
7.54 - Završen je meč! Vaterpolisti Crne Gore osvojili su peto mesto na Evropa Kupu u Zagrebu savladavši selekciju Srbije sa 16:14
17.49 - Selektor Srbije je zatražio tajm aut na dva minuta do kraja u trenutku kada su Delfini osvojili loptu pri vođstvu Crne Gore sa 15:13.
17.38 - Počela je poslednja četvrtina utakmice. Ovoga puta su vaterpolisti Crne Gore prvi došli do lopte, ali nisu realizovali napad.
17.36 - Na kraju treće četvrtine Crna Gora vodi sa 14:10.
17.21 - Počela je treća četvrtina, a vaterpolisti Srbije opet osvajaju prvi napad ali ne uspevaju da ga realizuju.
17.17 - Kraj prvog poluvremena koji vaterpolisti Crnr Gore dočekuju sa dva gola prednosti. Tokom druge četvrtine meča reprezentativci Crne Gore su pojačali tempo igre, uspeli da načine rezultatski preokret i u finišu povedu čak sa tri razlike, ali su vaterpolisti uspeli da sedam sekundi pre isteka smanje na 10:8.
17.08 - Čak tri napada za redom vaterpolisti Srbije ne uspevaju da realizuju i tim Crne gore uspeva da načini rezultatski preokret i povede sa 7:6. 
17.00 - Na pauzu posle prve četvrtine reprezentacija Srbije je otišla uz prednost sa 6:5. I na početku druge četvrtine Delfini su osvojili prvi napad, ali nisu uspeli da uvećaju prednost u prvom napadu.
16.48 – Povela je reprezentacija Srbije, ali Crna Gora stiže do preokreta i vođstva od 2:1.
16.43 – Počeo je meč...
16.35 – U toku je predstavljanje vaterpolista, slede himne i početak meča.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ŽREB ZA SP: Srbija saznala rivale, na startu protiv Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Apr.2019

Napad na tron...Vaterpolo reprezentacija Srbije takmičiće se u grupi A na Svetskom prvenstvu u Gvangdžuu, odlučeno je žrebom koji je u nedelju održan u Zagrebu..Aktuelni olimpijski i evropski šampioni u prvoj fazi takmičenja nadmetaće se sa selekcijama Crne Gore, Grčke i Južne Koreje...Prvi...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.