Delfini bolji od Rumuna, sledi Crna Gora

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Jul.2013, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delfini bolji od Rumuna, sledi Crna Gora

Reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale prvenstva sveta u Barseloni pošto je u osmini finala savladala selekciju Rumunije sa 13:5 (2:1, 5:1, 3:1, 3:2).
(FOTO: bcn2013.com)
Najbolji vaterpolisti Srbije u borbi za polufinale sastaju se sa selekcijom Crne Gore, koja je ranije danas pobedila Kanadu sa 12:4.
Delfini su bili raspoloženi, tako da su po dva gola postigli Vanja Udovičić, Duško Pijetlović, Filip Filipović, Slobodan Nikić, Miloš Ćuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << . Po jedan su dali Nikola Rađen, Dušan Mandić i Branislav Mitrović.
Rumuniju je predvodio Nikolae Đaekonu sa tri gola.
Srbija je odigrala siguran meč, iako je turnir već ušao u kvalifikacionu fazu, ali je prva danas povela Rumunija, pošto je u drugom minutu gol dao Andrej Busila.
Nikola Rađen je doneo izjednačenje, a vođstvo je usledilo preko Pijetlovića nakon jednog kontranapada.
Druga četvrtina bila je mnogo bolja za Srbiju, pošto su „delfini” stvarali mnogo prilika, od kojih su većinu iskoristili i ovaj period igre dobili sa 5:1, tako da su na poluvreme otišli sa sigurnom razlikom od pet golova – 7:2.
To vođstvo je nastavilo da raste, igrači Srbije su kontrolisali tempo i igru, a na kraju treće deonice bilo je 10:3.
Selektor Dejan Savić je u poslednjoj deonici zamenio golmana, a Srbija je zaigrala mirnije, tako da je taj period igre dobila sa 3:2.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovičić prepušta Crnogorcima ulogu favorita, Filipović ništa ne bi menjao

Izvor: Blic, 28.Jul.2013

Srpski vaterpolisti bili su zadovoljni igrom i pobedom nad Rumunijom 13:5 u osmini finala Svetskog prvenstva, a kapiten Vanja Udovičić veruje da je Crna Gora favorit u borbi za polufinale, dok Filip Filipović smatra da je pritisak na "ajkulama"..."Sve utakmice su sa njima emotivne i teške. Prvi put...

Nastavak na Blic...

Filipović: Zadovoljan sam pristupom, sledi veliki meč

Izvor: Press, 28.Jul.2013

Srbija je danas izborila plasman u četvrtfinale, lako savladavši Rumuniju 13:5, a u borbi za polufinale sastaje se sa Crnom Gorom...- Zadovoljan sam pristupom cele ekipe, primili smo četiri gola, hajde ovaj peti da ne računam u poslednjim sekundama. To je više nego dobro u pripremi za naredni susret,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.