Izvor: RTS, 29.Jun.2022, 17:20

"Delfini" bez polufinala Svetskog prvenstva, Hrvati bolji u Budimpešti

Vaterpolo reprezentacija Srbije zaustavljena je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti, Hrvatska je odnela pobedu – 14:12. "Delfini" tokom čitavog meča jurili prednost rivala, koji zasluženo ide u borbu za medalje. Ekipi Dejana Savića ostaje borba za plasman od petog do osmog mesta.
"Delfini" se ni ove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine neće boriti za medalje na Svetskom prvenstvu, pošto su na plivalištu "Margit Siget" poraženi od Hrvatske u četvrtfinalu – 12:14.

Hrvati su bili bolji rival tokom čitave utakmice i zasluženo idu u polufinale turnira, gde će se sastati sa boljim iz duela između Španije i Crne Gore.
Ekipa Dejana Savića od početka meča bila je u rezultatskom zaostatku, a egal je viđen samo u prvoj deonici, koja je završena nerešenim rezultatom 1:1.
Hrvatska je na poluvremenu ima gol prednosti (5:4), da bi u trćoj deonici tim Ivice Tucaka u dva navrata imao vođstvo od tri pogotka.
Ipak, zahvaljujući seriji od tri gola Dušana Mandića, Srbija se vraća u igru i u poslednju četvrtinu ulazi sa golom zaostatka – 9:10.
Očekivalo se da će "delfini" u psolednjih osam minuta podići ritam igre, ali je Hrvatska odigrala fenomenalano.
Posebno su raspoloženi Hrvati bili u napadu, a nije pomogao ni raspoloženi Branislav Mitrović na golu Srbije.
Mandić je bio najefikasniji na meču sa četiri pogotka, po dva su postigli Viktor Rašović i Nikola Jakšić. 
Hrvatska će u polufinalu igrati protiv pobednika duela između Španije, dok Srbiji predstoji borba za plasman od petog do osmog mesta, a prvi protivnik je selekcija Crne Gore

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatski vaterpolisti izbacili Srbiju sa SP

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2022

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je danas od Hrvatske 14:12 (1:1, 4:3, 5:5, 4:3) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vaterpolisti Srbije izgubili od Hrvatske u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Izvor: Beta, 29.Jun.2022

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije nije danas uspela da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u Budimpešti, pošto je u četvrtfinalu izgubila od Hrvatske sa 12:14 (1:1, 3:4, 5:5, 3:4).Hrvatska je povela golom Jerka Marinića Kragića i čuvala je vodjstvo pre svega zahvaljujući dobrim odbranam...

Nastavak na Beta...

Hrvati ljuti na Mađare – ne odgovara im satnica

Izvor: B92, 30.Jun.2022, 08:42

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske (14:12) savladala je Srbiju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti i obezbedila plasman u polufinale čija je satnica sporna...Kako navode tamošnji mediji, domaćin Mađarska je uprkos tome što je ispala od Italije odlučila da "barakudama" oduzmu termin...Hrvati su sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.