Del Pjero: Nema slavlja, to su samo brojevi…

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Apr.2011, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Del Pjero: Nema slavlja, to su samo brojevi…

Alesandro Del Pjero, rekorder italijanskog fudbala po broju postignutih golova za jedan klub, rekao je da je srećan zbog tog dostignuća, ali da ne želi preterano da slavi.

Del Pjero je u subotu, u utakmici 34. kola Serije A protiv Katanije (2:2) postigao dva gola i tako postao najbolji strelac u istoriji italijanskog fudbala sa 283 golova za jedan klub.
- Uradio sam šta sam uradio. Dobro sam to obavio, ali ne želim mnogo o tome da pričam. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Srećan sam što sam postigao dva gola, ali to su samo brojke – rekao je Del Pjero za Gazetu delo Sport.
Del Pjero (36) je tako oborio rekord Đuzepea Meace koji je za Inter postigao 282 gola. Kapiten Rome Frančesko Toti do sada je postigao 258 golova, a pet manje Anđelo Skjavio iz Bolonje.
Kapiten Juventusa je 1993. godine iz Padove prešao u Juventus, za koji je odigrao 673 utakmice u svim takmičenjima.
Del Pjero je pre dva meseca rekao da želi da produži ugovor sa klubom, ali da mu uprava još nije ponudila novi.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.