Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 13:18

Dejvis čeka sa potpisom, razlog je - Adetokunbo

Mnogi čekaju Janisa, a u tom "košu" je i Bem Adebajo

NBA svet čeka na Janisa Adetokunba. Odnosno na njegovu odluku oko toga da li će produžiti ugovor sa Milvoki Bakisma, ili neće. Ima na papiru supermaksimalni ugovor, samo se čeka njegovo "da" ili "ne". Ako bude "ne", to bi moglo da stvori domino efekat koji bi uticao na brojne timove, možda čak i na vladajućeg šampiona, Lejkerse.

Kako piše novinar ESPN-a, Brajan Vajndhorst, koji ima dobre >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << veze u Lebronovom okruženju, razlog iza činjenice da Entoni Dejvis čeka da potpiše ugovor sa Lejkersima je upravo taj što čeka na odluku Janisa Adetokunba u vezi sa ostankom u Baksima.

Novinar ESPN piše da u slučaju da MVP NBA lige ne potpiše, i tako postane slobodan agent sledeće sezone, tada bi Dejvis mogao da odabere da potpiše ugovor na jednu plus jednu godinu opciono sa odabirom samog igrača, a tako bi pomogao Lejkersima da postanu fleksibilniji kada je seleri kep za 2021. godinu u pitanju.

"Neobično je da Entoni Dejvis odlaže produžetak ugovora sa Lejkersima ovako dugo. Jedna od stvari na koje bi mogao da gleda je šta će Janis uraditi, da li će potpisati", piše novinar ESPN-a.

Dakle, postoji čak šansa da Lejkersi probaju da potpišu Adetokunba sledeće godine u slučaju da on sada odabere da ne potpiše novi ugovor sa Baksima. Zato Dejvis čeka sa svojim potpisom.

Dejvis trenutno ima zvanje slobodnog agenta, a potpisom bi za sledeću sezonu dobio 28.700.000 dolara. Zapravo, ne postoji pitanje da li. će Dejvis ostati u Lejkersima, a ovo je sve za sada strateški potez. On je prvo nameravao da potpiše višegodišnji ugovor blizu maksimuma sa Lejkersima, ali to se nije dogodilo do sada.

Ako Janis ne potpiše produžetak saradnje sa Baksima, mnogi će hteti da ga dovedu sledeće sezone i tu će u redu stajati i Lejkersi. I tu bi Dejvis mogao da im pomogne tako što ne bi potpisao multiugovor, već 1+1. To bi dovelo Lejkerse u situaciju da imaju veći manevarski prostor i da bi možda mogli da napadnu dovođenje Janisa.

A ako bi se to stvarno i dogodilo... Pitanje je onda kolike bi šanse imali ostali klubovi NBA lige. Slična je priča i sa Bemom Adebajom, koji takođe čeka Janisa iz sličnog razloga poput Dejvisa.

Čeka se odluka Adetokunba na mnogim frontovima.

I još jedna stvar. Prema svim najavama naredno leto bi, posebno ako Janis bude tada u izlogu, moglo da bude jedno od najzanimljivijih u novijoj istoriji NBA lige.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.