Deda Mraz darovao odličja našim dizačima tegova u Finskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 13:39

Deda Mraz darovao odličja našim dizačima tegova u Finskoj

Na Prvenstvu Evrope u dizanju tegova za juniore i mlađe seniore do 23 godine, koje se održava u finskom gradu Rovanijemiju od 23. septembra do 3. oktobra našu zemlju su predstavljali Radmila Zagorac i Stevan Vladisavljev i oboje se u Srbiju vraćaju sa odličjima.

Radmila Zagorac postala je prva žena u istoriji Srbije koja je osvojila zlatnu medalju i postala prvak na evropskim takmičenjima. Radmila je šampion Evrope u konkurenciji juniorki do 20 godina u kategoriji do 45 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kilograma. Naša reprezentativka je disciplinu „trzaj” završila sa podignutih 65 kilograma, što joj je obezbedilo zlato, dok su je pratile najveće rivalke Turkinja Asuman Ajhan (63 kg) i Ruskinja Alina Guzikova (62 kg).

U disciplini izbačaj Radmila je imala uspešan pokušaj na 76 kilograma, dok je drugi pokušaj na 79 kg bio neuspešan. Taktičkom odlukom našeg selektora Zorana Pantelića, u poslednjem pokušaju naša šampionka je povećala težinu na 80 kg i sa tom podignutom težinom obezbedila titulu prvaka Evrope u svojoj težinskoj kategoriji.

Stevan Vladisavljev takmičio se u kategoriji do 61 kilogram u konkurenciji mlađih seniora do 23 godine. Stevan je posle velike drame sa podignutih 136 kilograma zauzeo treće mesto i bronzano odličje u discilpini izbačaj. U disciplanama trzaj i biatlon Stevan je zauzeo četvrto mesto.

„Još nisam svesna šta sam uradila. Kad stignem kući i saberem utiske, biće mi verovatno sve mnogo jasnije. U svakom slučaju mojoj sreći nema kraja” – nakon ovog istorijskog uspeha za našu zemlju kaže vanserijski talentovana Irižanka Radmila Zagorac i dodaje, Rovanijemi je grad Deda Mraza. Zapravo, njegovo selo je udaljeno od ovog mesta devet kilometara. Bio je sve vreme šampionata u sali i družio se s nama sportistima. On nam je uručio medalje i na srpskom nam je rekao: „Vidimo se za tri meseca!”.

I Stevanu Vladisavljevu je to prvo evropsko odličje. S velikim nestrpljenjem u Baču očekuju njegov povratak iz Finske.

"Vredno smo radili proteklih meseci i potajno se nadali nekom zapaženijem rezultatu, ali o ovakvom uspehu nismo ni sanjali. Ponosni smo što smo Srbiji doneli medalje i u ovom sportu i što smo na ovakav način postali članovi naše uspešne sportske porodice", kaže bronzani reprezentativac Stevan Vladisavljev.

Osim takmičara imali smo i predstavnike među službenim licima, profesor doktor Milan Mihajlović, generalni sekretar Evropske federacije za dizanje tegova i predsednik saveza Srbije za dizanje tegova, i Tamara Jović. Pripreme za ovo takmičenje u Sportskom centru "Karataš" pomoglo je Ministarstvo omladine i sporta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.