Debitant Kvintana osvojio Điro

Izvor: B92, 01.Jun.2014, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Debitant Kvintana osvojio Điro

Kolumbijski biciklista Nairo Kvintana pobednik je 97. izdanja Trke kroz Italiju, popularnog Đira.

Ovaj 24-godišnji Kulombijac je bez problema stigao do cilja u Trstu i osvojio Điro na svom prvom nastupu u Italiji.

Kvintana je postao najmlađi pobednik Đira od 2004, kada je slavio 22-godišnji Damjanu Kunego. On je slavio sjajnom vožnjom na brdskim etapama, a ispred zemljaka Roberga Urana Urana sa skoro tri minute prednosti, čime su Kolumbijci na kraju razbili Australijance >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su dominirali većim delom Đira.

"Moj sledeći cilj biće pobeda na Tur d'Fransu jednog dana. Teško je opisati koliko sam srećan. Ovo je jedna od najradosnijih dana u mom životu. Hvala svim Kolumbijcima", rekao je Kvintana koji je bio drugi na Tur d'Fransu prošle godine, ali ne namerava da nastupi i ove.

U poslednjoj etapi slavio je Slovenac Luka Mezgec koji je bio najbrži u sprintu u Trstu, ali je ipak najbolji sprinter Đira Naser Buhani iz Francuske.

Treći u generalnom plasmanu bio je Italijan Fabio Aru, dok je plavu majicu za najboljeg u planinskim ciljevima osvojio još jedan Kolumbijac Džulijan Aredundo.

Điro, generalni plasman:

1. Nairo Kvintana (Kolombija/Movistar) 88:14.32 sati

2. Rigoberto Uran Uran (Kolombiha/Omega Pharma-Quick-Step) +2:58 minuta

3. Fabio Aru (Italija/Astana) +4:04

4. Pjer Rolan (Francuska/Europcar) +5:46

5. Domeniko Pocovivo (Italija/AG2R) +6:32

6. Rafal Majka (Poljska/Tinkoff-Saxo) +7:04

7. Vilko Kelderman (Holandija/Belkin) +11:00

8. Kadel Evans (Australija/BMC Racing) +11:51

9. Rajder Hesjedal (Kanada/Garmin) +13:35

10. Robert Kiserlovski (Hrvatska/Trek) +15:49

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kintana pobednik 97. izdanja Ðira

Izvor: Akter, 01.Jun.2014

Kolumbijski biciklista Nairo Kintana, vozač ekipe Movistar, pobednik je ovogodišnjeg 97. izdanja tradicionalne Trke oko Italije, koja je nakon tronedeljnog takmičenja završena danas poslednjom 21. etapom

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.