De Minor nakrivio sombrero i odbranio pehar u Akapulku VIDEO

Izvor: B92, 03.Mar.2024, 10:15

De Minor "nakrivio sombrero" i odbranio pehar u Akapulku VIDEO

Aleks de Minor je odbranio titulu na turniru u Akapulku.

Australijanac je nastavio sjajnu seriju rezultata ove sezone pošto je u finalnom susretu pobedio 11. tenisera sveta, Norvežanina Kaspera Ruda, 6:4, 6:4.

Ovo je prvi put u karijeri za De Minora da uspeva da odbrani jedan trofej, a ujedno je i prvi na meksičkom turniru koji je uspeo da veže dve titule.

U početnom setu, De Minoru je bio dovoljan brejk u trećem gemu, dobro je servirao i stigao do 6:4.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Rud je u drugom setu vodio sa 2:0, ali nije izdržao u tom ritmu, De Minor je napravio dva brejka, ponovo stigao do 6:4 i pobede.

"Bila je to sjajna nedelja. Verovatno jedna od onih u kojima nisam ništa očekivao. Došao sam u Meksiko sa osećajem da nisam na najboljem nivou, ali rekao sam da ću dati sebi šansu. Danas sam odigrao najbolji meč na turniru, tako da sam jako srećan zbog toga", rekao je De Minor.

On je imao 27-8 u vinerima protiv Norvežanina.

"Akapulko je bio dobro mesto za moju karijeru. Prvi put sam prošle godine osvojio turnir 500 ovde, ovo je prvi put da sam odbranio titulu. Osećam se kao da sam kod kuće, sjajno je biti ovde", zaključio je šampion Akapulka.

Bez obzira na ishod finala, De Minor će pasti za jedno mesto od ponedeljka i biti deseti, dok je Rud sa 11. skočio na deveto mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.