De Lima sportista godine u Brazilu

Izvor: B92, 08.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Lima sportista godine u Brazilu



Za sportsitu godine u Brazilu proglašen je atletičar Vanderlej de Lima, koji je osvijio broznanu medalju na Olimpijskim igrama u Atini, uprkos tome što ga je jedan gledalac gurnuo kada je vodio u maratonskoj trci.

Brazilski olimpijski komitet organizovao je anketu, u kojoj je De Lima pobedio. Njemu je uručena nagrada, a ceremoniji u Rio de Žaneiru prisustvovao je i grčki gledalac koji je prvi pomogao maratoncu da posle incidenta nastavi trku i na kraju osvoji bronzu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
De Lima je na oko šest kilometara pre kraja maratonske trke u Atini bio vodeći, ali ga je tada jedan gledalac gurnuo sa puta u publiku. Tu se našao jedan dobronamerni posmatrač, koji je Brazilcu pomogao da se pridigne i nastavi trku, iako je izgubio ritam i vreme - oko 20 sekundi.

On je stigao treći na cilj, što je u Brazilu i širom sveta ocenjeno kao ravno zlatnoj olimpijskoj medalji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.