Izvor: MozzartSport.com, 15.Avg.2020, 12:17

De Laurentis je škrtica, Maksimović na transfer listi

Celo proleće se pričalo o novom ugovoru, ali umesto povišice – smanjenje plate

Đenaro Gatuzo je sa Kaliduom Kulibalijem i Nikolom Maksimovićem konačno uspeo da formira štoperski tandem koji će mu garantovati sigurnost, ali ovog leta bi mogao da ostane bez obojice. Naime, prema saznanjima lokalnog Il Matina pregovori Napolija i Maksimovića oko novog ugovora prekinuti su zbog toga što je gazda Aurelio De Laurentis srpskom reprezentativcu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << umesto povišice ponudio – smenjenje plate.

Nisu Maksimovićeve igre razlog tome, on je prošle sezone bio odličan i još od zime se pričalo kako će mu plata biti povećana na bar 2.500.000 evra. Međutim, De Laurentis je na kraju procenio da zbog finansijskih gubitaka izazvanih pandemijom korona virusa ne može da ide toliko daleko. Štaviše, Maksimoviću je čak predložio da platu sa 1.500.000 evra snizi na 1.300.000.

Maksimović je to naravno odbio, pa je menadžer Fali Ramadani počeo da mu traži novog poslodavca. Pisali smo već da je Everton spreman da mu ponudi platu od 2.000.000 evra po sezoni, a udvarača ima i u Italiji. Redom, Fjorentina, Roma, Lacio i Milan su stali u red. Svi oni bi mogli da plate tih 2.000.000, dok bi Napoli na obeštećenje mogao da računa najviše na nekih 25.000.000 evra ako i toliko, jer Maksimović ulazi u poslednju godinu ugovora.

Pride, Mančester Siti je prema informacijama Sport Italije povisio ponudu za Kulibalija na 65.000.000 evra, dok Napoli traži 80.000.000, ali to više nije tako nedostižna razlika. Napoli je već sve dogovorio sa Gabrijelom Magaljaešom iz Lila. Ranije je dao 50.000.000 evra – bez bonusa – za Lilovog Viktora Osimena.

Čeka se da ode i Arkadijuš Milik, pa da sa tim i novcem od prodaje jednog ili obojice štopera Gatuzu bude obezbeđen budžet za nova pojačanja.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.