Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2020, 18:34

Datome uzdigao trenera: Obradović je naš Majkl Džordan

„On je lider ove grupe, a vi kao igrač morate da prihvatite neke stvari koje kod drugih trenera sigurno ne biste prihvatili“, dodaje italijanski košarkaš

Mnogi vole da se nasmeju i iznova pogledaju onaj video sa tajmauta meča Evrolige gde trener Fenerbahčea, Željko Obradović sa izuzetno ozbiljnim tonom razgovara sa ekipom, a na kraju po imenu i prezimenu pomene Điđija Datomea. Meseci su prošli, a Italijan to nije uzeo za zlo i kaže da veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uživa da radi sa čuvenim stručnjakom.

U razgovoru za emisiju „Meet the Best“, italijanski košarkaš uporedio je srpskog trenera sa legendarnim Majklom Džordanom. Ističe da je on rođeni lider.

„Mnogo mi je drago što mi je upravo Obradović trener. Nekada je teško, ali je istovremeno prelepo raditi sa njim. Ima neverovatnu posvećenost prema košarci i uvek je iskren sa nama. On je naš Majkl Džordan. Znam da će sama rečenica zvučati prilično „jako“. Ali on je lider ove grupe, a vi kao igrač morate da prihvatite neke stvari koje kod drugih trenera sigurno ne biste prihvatili. Iza nas je pet sjajnih godina“, govori Datome.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Pominjalo se prethodnih dana da Fenerbahče ima određenih finansijskih poteškoća i da mnogi nisu primili plate od početka godine. Datome kaže da će o budućnosti imati vremena da se porazmisli.

„Da konstanto slušam glasine, mislim da bih bio veoma zabrinut, kao što je to bio slučaj kada su Ulker i Doguš odlazili iz kluba. Ići ću korak po korak. Sezona još nije ni završena, čak je prilično zamršena, jer se ne zna kako će Evroliga okončati takmičenje. Na kraju takmičarske godine ću sesti zajedno sa klubom i pričaću o daljim koracima. Ako ostanem u Istanbulu do kraja, biću veoma srećan. Ako budem morao da odem u neki drugi klub, biće tako kako mora da bude. Uglavnom, tražiću da uvek budem okružen dobrim ljudima“.

O nacionalnom timu, Datome nije govorio baš u pohvalnom tonu. Kaže da ipak mnogo toga može i mora da se popravi.

„Italijanski savez i košarka moraju da prođu kroz renoviranje. Srećan sam zbog svega što sam doživeo kao kapiten nacionalnog tima svih ovih godina. Ali žao mi je što nismo postigli neke bolje rezultate“, zaključuje italijanski igrač.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.