Darko na odmoru - Saša čovek odluke

Izvor: B92, 29.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko na odmoru - Saša čovek odluke



Košarkaši Detroita prvi su polufinalisti konferencije u NBA plej-ofu. Oni su dobili i četvrtu utakmicu serije protiv Orlanda. Ovoga puta rezultat je bio 97:93, a trijumf je stigao posle vrlo uzbudljive završnice.

Čansi Bilaps je postigao 25 poena, dok je Rip Hamilton dodao 19.

"Jedna stvar u kojoj smo imali veliku prednost je iskustvo. Ako želite da ga poboljšate onda morate da pobeđujete i prolazite dalje u plej-ofu. Mislim da će Medžik dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uraditi po tom pitanju naredne sezone", rekao je Bilaps.

Pistonsi su prvi put "počistili" neku ekipu u plej-ofu od 1990. godine kada su "Loši momci" osvojili drugu uzastopnu NBA titulu.

Dvajt Hauard je predvodio Orlando sa 29 poena i 17 skokova. Grent Hil, koji je najverovatnije odigrao svoju poslednju utakmicu u dresu Medžika, dao je 17 koševa, dok je Darko Miličić ubacio 14, uz 6 skokova i 2 asistencije.

Klivlend Kavalirsi su savladali Vašington i u trećoj utakmici serije. Ovoga puta u američkoj prestonici rezultat je bio 98:92.

Meč je rešen u samoj završnici pošto su Kavsi ispustili prednost iz drugog poluvremena od čak 17 poena razlike. Ključnu trojku ubacio je Saša Pavlović u poslednjem minutu meča.

LeBron Džejms je odigrao najbolju utakmicu u ovoj seriji sa 30 poena, 9 asistencija i 6 skokova. Vizardsi čitavu seriju igraju bez povređenih Ol-star igrača Gilberta Arinasa i Kerona Batlera.

"Ne igramo protiv srednjoškolske ekipe. Ovo nije ni koledž tim. To je NBA sastav. Bez obzira u kakvom sastavu oni izađu na teren, mi moramo pružiti maksimum da bi stigli do trijumfa", rekao je Džejms.

Džejms je bio asistent Pavloviću za ključni pogodak. On kaže da je mogao da sam uputi šut, ali je video da je Saša bio u boljoj poziciji.

"Tokom meča sam promašivao brojne otvorene šuteve. Iz igre sam pogodio samo 5 od 12 imao čak pet prodatih lopti. Drago mi je da saigrači veruju u mene i da me hrane loptama kad sam sam. Morao sam da pogodim taj šut", rekao je Saša Pavlović koji je utakmicu završio sa 11 poena, 5 asistencija i 4 skoka.

U poraženom timu Entuan Džejmison je zabeležio lični plej-of rekord sa 38 poena, a uz to je imao i 11 skokova.

Vođstvo od 2:1 u seriji ostvario je San Antonio trijumfom nad Denverom 96:91. Toni Parker je ubacio 21 poen, jedan manje dao je Tim Dankan uz 13 uhvaćenih lopti. U poraženom timu Karmelo Entoni je imao 28 poena i 12 skokova.

Juta je u četvrtoj utakmici pobedila Hjuston sa 98:85, pa je skor u ovoj seriji izjednačen 2:2. Deron Vilijams sa 25 i Met Harpring sa 17 bili su najzaslužniji za ovaj trijumf Džezera. Kod Rokitsa Jao Ming je postigao 20, a Trejsi MekGrejdi 18 poena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.