Dar porodice Teofanović Arhivu Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2016, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dar porodice Teofanović Arhivu Vojvodine

Porodica Teofanović iz Novog Sada poklonila je Arhivu Vojvodine arhivsku građu koju čine stare razglednice, dopisne karte, porodične fotografije, publikacije, lična i porodična dokumenta, a koja je nastajala od polovine 19. veka.

Građu smeštenu u pet arhivskih kutija Arhivu Vojvodine poklonila je diplomirani inženjer hortikulture Mirjana Teofanović.

Zbirku su kreirali njen deda Emil Teofanović i otac Marko Teofanović, doktor veterinarskih nauka, poreklom iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sombora, a rođen u Sremskoj Mitrovici, gde mu je otac kao učitelj službovao nekoliko godina. Obojica su bili kolekcionari.

Stare razglednice će omogućiti formiranje Zbirke starih razglednica u Arhivu Vojvodine, a dokumenta porodični fond.

Arhiv Vojvodine do sada nije imao u okviru svojih fondova i zbirki ovakvu građu prema vrsti i sadržaju, što će ovim poklonom biti omogućeno, stoji u saopštenju te institucije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FOTO: Novosadska porodica poklonila vrednu zbirku Arhivu Vojvodine

Izvor: Radio 021, 19.Okt.2016, 08:47

Arhiv Vojvodine primio je arhivsku građu porodice Teofanović iz Novog Sada, kao poklon...Kako navode u ovoj instituciji kulture, poklonodavac je Mirjana Teofanović, diplomirana inženjerka hortikulture, koja je poklonila Arhivu Vojvodine arhivsku građu koja je bila u njenom privatnom vlasništvu....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.