Dante iz Menhengladbaha pojačava Bajern

Izvor: Blic, 26.Apr.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dante iz Menhengladbaha pojačava Bajern

Brazilski štoper Dante od leta će nositi dres minhenskog Bajerna, saopštio je njegov sadašnji klub Borusija Menhengladbah.

"Bajern je jedan od tri, četiri najveća kluba na svetu. U Bajernu ću imati šansu da igram na vrhunskom nivou i osvajam trofeje. Imam 28 godina i ovo je korak dalje u karijeri", objasnio je Dante svoju odluku u razgovoru za sajt Borusije Menhengladbah.

Danteu ugovor sa ovim klubom ističe na kraju sezone, a u Bajern će otići kao slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igrač.

"Borusija je uradila sve da me zadrži. Ovde sam proveo tri i po sjajne godine i biće mi teško da odem. Ipak, takav je život profesionalnih fudbalera", istakao je brazilski fudbaler.

Ekipa iz Menhengladbaha, dva kola pre kraja Bundeslige, zauzima četvrto mesto na tabeli. U dosadašnjem toku sezone Dante je odigrao 31 prvenstvenu utakmicu.

Pre Borusije Menhengladbah, Dante je igrao za belgijske timove Standard i Šarlroa, francuski Lil i brazilski Žuventud.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.