Danskoj Kup nacija, Plavi drugi

Izvor: B92, 06.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danskoj Kup nacija, Plavi drugi



Rukometna reprezentacija Jugoslavije izgubila je u finalu Kupa nacija od selekcije Danske sa 37:29 (18:13) i tako zauzela drugo mesto.

"Plavi" osim početnog vodjstva, nijednog trenutka nisu imali prednost i što je najžalosnije nisu ni bili blizu osvajanja prvog mesta. Odbrana je očajno funkcionisala, bilo je tu previše "promaje", a u napadu "plavi" su imali samo dvojicu raspoloženih igrača Lisičića i Škrbića. Danci su u prvom poluvremenu postigli čak 18 golova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i retki su bili napadi gostiju koji nisu završavali golom. U poziciji kada su imali igrača više i igrača manje, Danci su sjajno funkcionisali, uz visok procenat realizacije iz kontranapada.

"Plavi" su izuzev na početku meča uglavnom igru bazirali na individualnim akcijama i šutevima sa velike udaljenosti, a osim Lisičića, drugima to nije polazilo za rukom. Da tragedija bude još veća, čini se da su se jugoslovenski rukometaši rano predali i igrali vrlo malodušno tokom većeg dela drugog poluvremena. "Plavi" su prvi kontranapad stvorili i realizovali tek u 56. minutu.

Najviše su podbacili Nenad Peruničić, koji doduše i nije imao sreće prilikom upućivanja jakih udaraca na gol Danaca (uglavnom je na udaru bila stativa), dok je Nedeljko Jovanović, dokazao da ima kratak fitilj, da bi na kraju zasluženo dobio crveni karton.
Do početka Svetskog prvenstva u Portugalu ostalo je još nešto više od dve nedelje i dosta posla za selektora Kurteša.

Strelci za "plave" bili su Lisičić 8, Škrbić 6, Milosavljević 4, Petrić 3, Maksić 2, Kapisoda 2, Sudžum 1, Peruničić 1, Bojinović 2.Kod pobednika Kristijansen je postigao 8 golova.

IZJAVE

Posle utakmice selektor Zoran Kurteš je izrazio nadu da će se reprezentacija uigrati do početka šampionata:

"Imali smo samo 3 treninga, tako da nam je ovaj turnir dobro došao. Medjutim, protiv Danske to nije bio rukomet, jer smo primili čak 37 golova. Ne krivim moje igrače, osim kod tehničkih grešaka. Danci su uigrana ekipa, a mi tome još težimo. Naša odbrana je imala problema, Arpad Šterbik je povredjen. Njegovim povratkom, odbrana će se sigurno popraviti.Probao sam sve igrače i mnogo mi je jasnija slika posle Kupa nacija".

Dragan Škrbić, kapiten:
"Mislim da smo tek počeli pripreme. Odigrali smo protiv Švedske više na borbensot nego na znanje. Nismo uigrani i videlo se da imamo problema u odbrani. To smo i najmanje radili. Ovo je prva proba i imamo još uvek vremena da ispravimo greške. Naš cilj je da se kvalifikujemo za Olimpijadu, a ako nam se ukaže prilika da se borimo za medalju, iskoristićemo je. Daj Bože da prodjemo kao i košarkaši koji su pred Svetsko prvenstvo izgubili sve tri utakmice u Beogradu, a na kraju uzeli zlato".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.