Danilović o orlićima: Ne može se svake godine osvajati

Izvor: RTS, 01.Avg.2019, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danilović o "orlićima": Ne može se svake godine osvajati

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izjavio je povodom neuspeha mlađih selekcija Srbije na nedavnim prvenstvima da se uspeh ne može ostvariti svake godine, kao i da deo krivice snose klubovi.
Reprezentacija Srbije okupila se na Kopaoniku, pa je tim povodom držana i konferencija za medije.

"Ne može se svake godine osvajati medalja, prošle smo ih donosili, pre toga ih nije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilo. To je malo šira priča koja obuhvata i klubove... Ne bih sada komentarisao dok ne dobijem detaljan izveštaj od selektora. Treba sve dobro da se analizira i nađu uzroci. Sada pričati o tome ne bi ništa dobro donelo, već kada se završi ciklus upoznaćemo javnost, izjavio je Danilović.
"Njihov razvoj je vezan za klubove, kao što je bio svih nas, i tako će biti ubuduće. Razumem i klubove i njihove rezultate, ali naša karakteristika je uvek bila pravljenje mladih igrača i davanje šanse mladima", dodao je proslavljeni košarkaš.
"Kada se pojavi dvojna licenca, regioni iz unutrašnjosti to ignorišu i tako sprečavaju da se mladi razvijaju, ima tu i do igrača. Ali baza svega toga su klubovi. Ovo je mali deo toga, činjenica svakako", zaključio je Danilović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.