Danijel Ljuboja – strah i trepet za poljske golmane

Izvor: Sportski Žurnal, 03.Okt.2011, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danijel Ljuboja – strah i trepet za poljske golmane

Posle Francuske i Nemačke, Danijel Ljuboja je postao strah i trepet za golmane i u Poljskoj. U derbiju protiv Visle u kojem je njegova Legija slavila 2:0, postigao je gol i još jednom pokazao da se nalazi u odličnoj formi.

Ostvarili smo veliku pobedu. Nije bilo nimalo lako iako razultat od 2:0 to baš i ne govori. Imali smo dosta sreće u pojedinim trenucima. Uspeli smo da na vreme povedemo mojim golom u 25. minutu i onda je sve bilo mnogo lakše. Polako se vraćamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << na pravi put i sada imamo tri boda zaostatka za vodećim Šljonskom – rekao je u telefonskom razgovoru za Žurnal Danijel Ljuboja.
Nekadašnji reprezentativac SCG, član selekcije na Mondijalu 2006, kaže da je napravio odličan potez kad je letos iz Nice prešao u Legiju.

Sve se brzo desilo. Posle samo nekoliko minuta razgovora sa čelnicima kluba prihvatio sam ponudu i za dva dana potpisao ugovor. Nisam pogrešio. Legija je veliki klub koji ima tradiciju u Poljskoj, ali i u Evropi. Ovdašnja liga je ujednačena i svako svakoga može da pobedi. Biće to velika borba za šampionsku titulu.
Pored dobrih igara u prvenstvu Legija je odlično startovala i u Ligi Evrope?
Naš cilj ove sezone je da osvojimo šampionsku titulu, ali i da u Ligi Evrope stignemo što dalje. U prvom kolu smo poraženi od PSV 0:1 veoma nesrećno, dok smo u četvrtak trijumfovali protiv Makabija 3:2 u poslednjem minutu. Naredni duel, protiv Rapida iz Bukurešta, biće bitan u borbi za drugo mesto.
 Radović: Bili smo mnogo bolji
Miroslav Radović je odigrao još jednu fenomenalnu partiju za Legiju. Iako se u poljskom derbiju nije upisao u strelce bio je jedan od zaslužnijih za trijumf, učestvujući u akcijama za oba gola.
Bili smo mnogo bolji i zasluženo savladali Vislu. Najvažnije je što smo nastavili seriju odličnih rezultata. Očekujem da ćemo ovako nastaviti i u narednim mečevima – kaže Radović, koji igra u reprezentativnoj formi, ali poziv selektora Vladimira Petrovića ne stiže.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Šćepović: "Želim gol na Marakani"

Izvor: B92, 04.Okt.2011, 09:50

Napadač Partizana Marko Šćepović dao je gol Vojvodini, iskupio se kod navijača za prethodne promašaje, ali planira da ih potpuno osvoji golom protiv Zvezde. "Potrudiću se da baš to učinim. Važno je da sam probio tu gol-barijeru i da smo iz derbija u Novom Sadu izašli kao pobednici čuvajući...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.