Izvor: MozzartSport.com, 29.Maj.2020, 11:24

Danas kada postajem šampion, tog 29. maja posle 29 godina

Crvena zvezda na sveti dan pobedom na Banjici (19.30 časova, TV Arena) može da overi 31. titulu

Pre samo dva meseca verovalo se da će Crvena zvezda na Banjici protiv Rada odigrati samo jedan od onih prvenstvenih mečeva, sa oreolom velikog favorita. Međutim, tim Dejana Stankovića večeras na stadionu Kralj Petar Prvi imaće amanet i obavezu prošlosti tog svetog 29. maja. Ispred Zvezde stoji 90 minuta da turublentnu sezonu, čije žiža će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << usmerena na plasman u Ligu šampiona i odlazak Vladana Milojevića, kruniše šampionskim peharom. Što je, tamo negde krajem juna prošle godine, bio primarni cilj.

Pre nego što se klupskim autobusom zapute ka obližnjoj Banjici, igrači Crvene zvezde biće deo tradicionalnog klupskog okupljanja u prostorijama na zapadnoj tribini i obeležiti crveno slovo u istoriji crveno-belih i srpskog fudbala. Podsetiće se kako je tim Ljupka Petrovića izdržao nalete Olimpika iz Marselja, i kako je Stevan Dika Stojanović odbranjenim penalom Manuelu Amorosu praktično dohvatio veliki srebrni pehar. Taj igrokaz datuma biće veće opterećenje za Stankovićeve izabranike od matematike i trijumfa potrebnog za novi šampionski pehar.

Ne smemo da budemo nestrpljivi. Siguran sam da će igrači želeti da što pre završe utakmicu, da se sve što pre reši. Međutim, moraćemo da budemo strpljivi i radimo samo ono što smo se dogovorili. Onda neće biti problema“, poručio je Dejan Stanković.

Biće ovo poseban dan i za mladog stručnjaka, legendarno zemunsko i Zvezdino dete, koje će u narednom periodu pokušati da popuni cipele Vladana Milojevića. Zvezdin trener je u najavi duela sa Radom pokazao dozu velikog džentlmenstva i osećaja za dobru kolektivnu igru koji ga je krasio i tokom fudbalerskih dana. Na piramidi zaslužnih sebe je stavio na poslednji sprat, ne zaboravljajući kreatora bodovne prednosti i jedne velike epohe, Vladana Milojevića.

Crvena zvezda danas ima šansu da postane prvi šampion u Evropi, koji je do pehara stigao na terenu posle pandemije korona virusa. Francuska, Holandija i Belgija su prekinuli prvenstva, ostalima tek sledi borba. Mnogo razloga koji govori da će se gostovanje crveno-belih na Banjici pamtiti.

Gledajući šta je i kako Dejan Stanković radio pre pandemije i prekida prvenstva, zatim i na dve familijarne provere, jasno je da će Crvena zvezda protiv Rada zapucati iz svih oružja. Sistem 4-4-2 nametnuo se kao prvi izbor Zvezdinog šefa stručnog štaba. A, navijači pored malih ekrana moći će večeras još niz zanimljivih detalja.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sve nagoveštava da će Ričmond Boaći i Portugalac Tomane prvi put delovati u tandemu od početka proleća. Bivši napadač Tondele značajno je popravio status, počeo da ubeđuje Stankovića da ga ne stavlja u folder „zaboravljenih asova“, gde su Van La Para, Žander i Španac Kanjas. Kao partner Milanu Pavkovu, Tomane je stigao do asistencije u Šapcu i gola protiv Napretka. Izašao je iz igračke „kome“, ali će sigurno i dalje biti pod posebnom prismotrom. Sa druge strane Boaći ponovo ima šansu da u finišu sezone uhvati golgeterski ritam i oporavi se od brojnih malera.

Po bokovima će delovati mladi Gavrić i Ben, dok će tandem u vezi biti Nikolić i Petrović. Minutažu bi trebalo da dobije i Mirko Ivanić, koga je Stanković za korak približio željenom nivou.

RAD – CRVENA ZVEZDA

(19.30 časova, TV Arena

Stadion: Kralj Petar Prvi

Sudija: Danilo Grujić

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan – Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić – Ben, Petrović, Nikolić, Gavrić – Tomane, Boaći

RAD (4-2-3-1): Marković - Tanović, Perendija, Tansijević, Petrović - Milošević, Busnić - Trifunović, Živković, Jovanović - Kaluđerović

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.