Damnjanović: Želimo plasman u A diviziju Lige nacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 16:45

Damnjanović: Želimo plasman u A diviziju Lige nacija

Fudbalerke Srbije sutra od 16 časova dočekuju Island.

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije u petak igra prvi meč baraža za plasman u Ligu nacija A, a Jovana Damnjanović je pred utakmicu rekla da ih čeka dobar protivnik i rival za svako poštovanje, ali da svi u državnom timu žele plasman u A diviziju Lige nacija. Prva utakmica baraža igra se sutra u Staroj Pazovi od 16 časova, a revanš je četiri dana kasnije u Rejkjaviku (15.30).

 - Pred nama je veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izazov, znamo šta nas očekuje, prvo na našem terenu, onda i na Islandu, dobar protivnik, rival za svako poštovanje. Očekuju nas dve veoma interesantne utakmice u kojima će detalji presuditi za plasman u elitno društvo evropskog fudbala - rekla je Damnjanović koja igra u Bajernu sa nekoliko igračica Islanda. - Tri su u klubu, dve će biti sada na terenu, a sa jednom ću voditi direktnu borbu, jer ona igra centralnog beka. Da, bilo je malo bockanja, prozivanja, tipa da se nećemo poznavati narednih 90, odnosno 180 minuta. Želimo isto, želimo pobedu, želimo plasman u A diviziju Lige nacija. Island je jako dobra selekcija, fizički na visokom nivou. Igraju taj neki, rekla bih robusniji fudbal, za razliku od nas koji smo tehnički bolja selekcija. Izazov je, dakle veliki, plasman u A diviziju donosi i lakši žreb i prohodnost kasnije na Prvenstvo Evrope koji je i glavni cilj za sve nas koje nosimo dres reprezentacije. Mislim da smo spremne za A diviziju, a benefiti su ogromni, jer bi to bili mečevi sa najjačim selekcija Evrope. Verujem da smo spremne za to, a potvrda će biti, nadam se, protiv Islanda. Pozvala bih navijače da nas podrže, ulaz je slobodan, vrata su otvorena, dođite da se zajedno borimo i pobedimo. Iskreno se nadam da će biti više publike nego na nekim prethodnim utakmicama, jer nam mnogo znači taj vetar u leđa koji dolazi sa tribina.

I Jelena Čanković veruje da je došao trenutak za veliki iskorak.

 - Jedva sam čekala ovo okupljanje, obožavam da igram za reprezentaciju, pogotovo kad su ovakve utakmice u pitanju, Nadam se da ćemo ostvariti cilj. Blo bi lepo da i muška i ženska reprezentacija Srbije igraju u A diviziji Lige nacija. Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo plasman, ali neće biti lako, Island je veoma dobra reprezentacija sa zapaženom tradicijom u ženskom fudbalu. Imaju iskustvo igranja na velikim takmičenjima što je njihova prednost, ali isto tako mislim da smo mi sazreli kao ekipa koja je spremna da slavi u ovako zahtevnim mečevima - dodala je fudbalerka Čelsija.

Islanđanke imaju i dobre individualce i dobar tim.

 - Mislim da bi mi trebalo da se fokusiramo na našu igru, a znamo svi da imaju dobre igračice koje iza sebe imaju dobre karijere u dobrim klubovima. Fizički su veoma spremna ekipa, dosta brze. I to im je najveći kvalitet. U napadu su opasne, upravo zbog te brzine. Moramo tu povesti računa, taktički da se spremimo - dodala je Čanković i istakla da se nada podršci sa tribina stadiona u Sportsmo centru FSS u Staroj Pazovi.

Milica Mijatović takođe veruje da bi uz podršku sa tribina sve bilo lakše.

 - Pred nama je veliki izazov, ali izazov za koji smo spremne, izazov koji smo radom i rezultatima zaslužile. Imamo veliku šansu i nadam se da ćemo tu šansu iskoristiti. Uradili smo analizu, poznajem dosta njihovih igračica, jedna od njih igra sa mnom u Fiorentini. Dobro su organizovana ekipa, veoma čvrsta, imaju dobru tranziciju. Igraju u srednjem, niskom bloku, tako da moramo i mi malo da se tome prilagodimo, ali nećemo odstupiti od našeg stila i ideje, napadačkog fudbala. I one su kao i mi veoma ozbiljno shvatile predstojeće duele, ulog je veliki - rekla je Mijatović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.