Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 04:59

Dalasov vunderkind razbio Galaksi: Pepi het-trikom ispisao istoriju MLS (VIDEO)

Tinejdžer potpisao trijumf domaćina (4:0)

Ubedljivom pobedom nad Los Anđeles Galaksijem (4:0) Dalas je prekinuo niz od tri poraza i nakon mesec dana osetio slast trijumfa.

Raspoloženi domaćin do celog plena je stigao prilično rutinski, na krilima trostrukog strelca Rikarda Pepija. Izuzetno talentovani napadač rođen 2003. godine demonstrirao je na najbolji mogući način zašto ga smatraju za budućnost fudbala u Sjedinjenim Američkim Državama, a mrežu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rivala načeo je u 27. minutu na asistenciju Rikaurtea. Centarfor Dalasa u prvom planu se našao i u 44. minutu kada je udvostručio prednost, dok je već u 50. minutu stigao do het-trika kojim je razrešio sve dileme po pitanju pobednika.

Postigavši het-trik sa 18 godina i 196 dana Pepi je postao najmlađi igrač kojem je to pošlo od ruke, oborivši rekord Kekute Maneha iz 2013. godine (strelac tri gola sa 18 godina i 283 dana).

Ricardo Pepi of FC Dallas #DTID scored a hat trick tonight vs LA Galaxy.

He is the youngest player in #MLS history to score three goals in a game, at age 18 years, 196 days (previous record set by Kekuta Manneh in 2013 at age 18.283)

Tačku na susret dva minuta pre kraja stavio je Obrijan pogotkom na asistenciju Čea, te je Galaksi pretrpeo drugi poraz u tri kola i tako nastavio da prosipa bodove u trci za Sijetlom i Kanzasom.

Nakon 15 odigranih duela Dalas ima tri pobede, pet remija i sedam poraza, dok je Los Anđeles slavio u osam utakmica, uz jedan remi.

MLS

Čikago - Toronto 1:2 (0:1)

/Medran 77 - Soteldo 2, Deleon76/

Minesota - Portland 2:1 (0:1)

/Gasper 74, Lod 85 - Mora 10/

Dalas - Los Anđeles Galaksi 4:0 (2:0)

/Pepi 27, 44, 50, Obrijan 88/

Nešvil - Sinsinati 3:0 (2:0)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.