Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2021, 23:08

Daglas Kosta nišani Gojanense, Gremio beg iz zone ispadanja

Nekadašnji fudbaler Bajerna i Juventusa u prošlom kolu postigao pobedonosni gol protiv Žuventuda, velikan iz Porto Alegrea mora da niže pobede kako bi se obreo u sigurnoj zoni

Nedelju dana posle pobede nad liderom šampionata Atletiko Mineirom, Atletiko Gojanijense ima priliku da donese nevolje i Gremiju (02.30), još jednom velikanu, ali ovoga puta na totalno suprotnom kraju tabele, jer se tim iz Porto Alegrea grčevito bori za opstanak. U proteklom kolu, Dragao je napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << možda najveći podvig u ovoj kampanji pobedivši prvoplasirani Mineiro sa 2:1, dok su Trikolori slavili u prvoj utakmici pod novim menadžerom, savladavši Žuventud sa 3:2.

(2,90) Gremio (3,00) Atletiko Gojanense (3,65)

Gojanense je pre nedelju dana prekinuo Galov niz od 17 mečeva bez poraza i istovremeno ostvario prvu pobedu u poslednja četiri ligaška meča. To ih je pomerilo na 11. mesto na tabeli, poboljšavši njihov rekord u sezoni na osam pobeda i osam poraza, uz čak deset nerešenih ishoda.

Zmajevi su ovaj mesec počeli sa privremenim strategom. Bio je to ptez koji nije neuobičajeno kada ekipa prođe kroz menadžersku promenu. Njihovo prelazno rešenje bio je Eduardo Souza koji ih je doveo do pobede od 3:0 nad Fortalezom. Međutim, slavlje nije dugo potrajalo pošto su osvojili samo jedan bod iz naredne tri utakmice, ali nada je počela da se vraća nakon što su pobedili najbolji tim lige, što je njihova prva pobeda kod kuće još od 23. juna. Čini se da se veći posed lopte pokazao pogubniji po njih, pošto nisu uspeli da pobede u poslednje tri utakmice u kojima su imali blizu ili više od 60% poseda na meču, pritom ne uspevši da postignu ni jedan pogodak u sve tri susreta. S druge strane, prethodne dve pobede izvojevane su sa 40 i manje posto poseda, tako da bi možda strpljivo čekanje prilike i vrebanje šanse iz kontra-napada, bio efikasniji način u borbi za osvajanje bodova.

Toliko puta smo čuli frazu da novac ne kupuje sreću. U ovom trenutku Gremio, koji je među najbogatijim klubovima u Južnoj Americi, nije imao mnogo čemu da se raduje. U 2017 godine, poznati svecki magazine “Forbs” ocenio je Trikolore iz Porto Alegrea kao treći najbogatiji klub u Latinskoj Americi, sa procenjenom vrednošću od 295.000.000 dolara. Ipak, četiri godine kasnije, možemo videti da se ulaganja u određena pojačanja i igrače nisu baš isplatila. Nekadašnji trostruki šampioni kontinenta, sa 26 osvojenih bodova, trenutno se nalazi na pretposlednjem mestu na 26 bodova i u opasnosti su da ispadnu u drugi rang brazilskog fudbala, gde nisu bili od 2005. godine.

Gremio je nedavno imenovao trećeg menadžera ove godine. Po otpuštanju klupske legende Felipea Skoloarija, njegov zamenik Vagner Mansini je pozitivno započeo svoju poziciju na mestu glavnog stratega, pobedivši u prethodnom kolu Žuventud sa 3:2. Iako su na tom meču dozvolili samo tri udarca ka golu, moraju biti zabrinuti činjenicom da su čak dva završila u mreži koju je čuvao Breno Oliveira. Prvi pogodak je, naravno, uvek važan za bilo koji tim, ali Gremio se zaista u takvim situacijama muči kako bi zadržao određenu prednost. Tim iz Porto Alegrea nije uspeo da pobedi na poslednjih devet mečeva u svim takmičenjima u kojima je prvi primio gol, dok je na svim susretima u kojima je prvi došao do prednosti, na kraju ipak uspeo da osvoji bodove. Mansini zna da njegov tim mora biti žustriji u odbrani, posebno zato da su njihova sledeća dva susreta protiv timova iz vrha tabele Palmeirasa i Atletiko Mineira.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U domaćem sastavu, oba aktera neverovatne pobede nad liderom prvenstva, i Žanderson koji je postigao gol samo šest minuta nakon što je Nejtan Silva doveo Mineiro u vođstvo, i Oliveira koji je na 10 minuta do kraja susreta doneo slavlje Zmajevima iz Gojanije, ponovo će se naći u startnoj postavi . Među starterima će biti i Lusao, igrač koji je postigao jedini gol u njihovom prvom okršaju ove godine. Za sada, jedina najavljena promena biće u veznom redu, gde se očekuje da Gabrijel Baraljas zameni Mateusa Barbozu.

Daglas Kosta je prošle nedjelje postigao drugi gol ove godine za Gremio i tako stao iza Dijega Souze, koji je sa tek četiri pogotka vodeći strelac svog tima u ovoj sezoni. U startnoj postavi očekuje se i Matijas Vilasanti, koji je, takođe u proteklom kolu postigao svoj prvi gol u sezoni, dok Rafinja prednjači kada su u pitanju asistencije, sa četiri. Novi strateg Trikolora najavio je dosta izmena i formacijskih promena za ovaj meč, pa će tako u centralnoj odbrani Paulo Miranda zauzeti mesto Antonija Rodrigesa, Rafinja će se vratiti na beka, umesto Ruana, Vilasanti će zameniti Giljermea Guadesa, Tijago Santos će početi umesto Vandersona, au napadu će Fereira biti zamena za Daglasa Kostu, koji će susret početi u veznom redu.

U proteklih mesec dana, Gojanense nije imao naročitih uspeha kod kuće, pa je ostao bez golova u tri od prethodna četiri meča pre nego što su pobedili najbolji tim u Seriji A. Tim Eduarda Souze još uvek se bori da pronađe efikasan način da prođe kroz protivničku odbranu. Sa druge strane, Gremio ima dosta problema kada je u pitanju konzistentnost, ali očekuje se od njih da se i pored teške situacije izbore za opstanak u eliti brazilskog fudbala, a potencijalnom pobedom u Gojaniji mogao bi konačno da izađe iz zone ispadanja, prvi put od starta prvenstva.

BRAZIL 1 – 28. KOLO

Subota

Žuventud – Seara 0:0

Santos – Amerika Mineiro 0:2 (0:1)

/Ademir 45+4, Ale 47/

Fluminense - Flamengo 3:1 (1:0)

/Kenedi 17, 61, Ernandez 85 - Rene 71/

Nedelja

Fortaleza - Atletiko PR 3:0 (2:0)

/Lima 1, Pikaču 7, Robson 61/

Atletiko Mineiro - Kujaba 2:1 (2:1)

/Hulk 4, Žajr 45+3 - Natan 2ag/

Internasional - Korintijans 2:2 (1:0)

/Rodrigo 9, Gustavo Majo 90+3 - Đulijao 61, Santos 67pen/

Bragantino - Sao Paulo 1:0 (0:0)

/Kandido 57/

Ponedeljak

Baija - Šapekoense 3:0 (2:0)

/Žilberto 2, Nasimento 20, Luis Otavio 54/

Utorak

01.00: (2,70) Atletiko GO (2,95) Gremio (2,90)

02.30: (1,40) Palmeiras (4,50) Sport Resife (8,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.