Da se Gvardiola pita, on će biti sjajan trener!

Izvor: Sportske.net, 01.Dec.2018, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da se Gvardiola pita, on će biti sjajan trener!

Trener Mančester sitija smatra da ovog igrača čeka fantastična trenerska karijera.

Pep Gvardiola i Serhio Buskets se odlično poznaju i imaju ogromno međusobno poštovanje, a trener "Građana" je to sada i pokazao.

Nedavno, u derbiju sa Atletiko Madridom koji je završen rezultatom 1:1, Buskets je ušao u "klub 500". Bio je to jubilarni nastup za defazivnog vezistu katalonskog tima, on je tako postao sedmi igrač koji je više od 500 puta nosio dres Barselone, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << jedino su Inijesta (674) i Ćavi (767) ispred njega kada su vezni igrači u pitanju.

Pred meč sa Bornmutom, Gvardiola je govorio o svom bivšem igraču, u superlativima je pričao o Busketsu, koga je upravo on prekomandovao iz Barselone B u prvi tim. Bio je jedan od najvažnijih karika u šampionskom timu Barselone.

"Imao sam mnogo sreće", započeo je Gvardiola, prisećajući se vremena kada je radio sa ovim Špancem.

"Nije bilo lako, ali on je uspeo da istisne igrača kakav je Jaja Ture, koji je tada igrao na njegovoj poziciji. To je razlog zašto je Ture došao ovde (Mančester siti)."

"Na kraju, nije bilo toliko komplikovano, mi smo se već znali godinu dana ranije kada smo bili u Barseloni B."

"Znali smo šta može da uradi, a on je napravio zaista fantastičnu karijeru, on je vrlo pametan. Mora biti ponosan na sebe, odigrati 500 utakmica u Barseloni nije nimalo lako. Nadam se da će ih odigrati još mnogo, ali on više nije tinejdžer. Pre ili kasnije njega ćemo videti na klupi, on će sigurno biti odličan trener", rekao je bivši trener Barselone.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.